Το κράτος θεωρεί τους έφηβους, "Α"κίνδυνους.
Η κοινωνία θεωρεί τους έφηβους,"Α"διάφορους.
Οι ίδιοι υπογράφουν "A"nonymous.
Γράφει η Έρρικα Ρούσσου
Ποιοι κρύβονταν τελικά πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης;
α) Έμπειρη ομάδα, εξειδικευμένη στο συγκεκριμένο κομμάτι της τεχνολογίας.
β) Μαθητές Λυκείου.
Κι όμως, οι έρευνες της αστυνομίας κατέληξαν στο β).
Η ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχτεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 2 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε από νεαρούς-κράκερ.
Η "υπογραφή" των Anonymous, έκρυβε την ομάδα Greek Hacking Scene ( G.H.S.).
Ένα 18χρονο μέλος της ομάδας συλλαμβάνεται κι οδηγείται στο Αυτόφωρο. Η δικογραφία σχηματίζεται και περιλαμβάνει ακόμα δύο νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών. Η κατηγορία σε βάρος τους: "παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα".
Η διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα παραβιασμένων ιστοτόπων, εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών που συμμετέχουν σε οργανωμένα χτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS».
Τα προσωπικά τους ψευδώνυμα, πολλά. Όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».
Παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποιούνται έρευνες στα σπίτια των τριών νεαρών και κατάσχονται 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Τα αποτελέσματα της ψηφιακής ανάλυσης που διενεργείται, αναμένεται να ταυτοποιήσει τις ψηφιακές εισβολές των «GHS» σε ιστοσελίδες της χώρας, που σύμφωνα με τις αναρτήσεις φαίνονται να είναι δεκάδες.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι έρευνες, ωστόσο, της Αστυνομίας συνεχίζονται, σε μια υπόθεση που πέραν της παράνομης πράξης των μαθητών καταδεικνύει και μια υποβόσκουσα ανάγκη της νέας γενιάς, να κάνει αίσθηση σε ένα κράτος χωρίς αισθήσεις.
Μια γενιά που μορφώνεται με dvd δε σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και την πραγματικότητα με "κρατικούς" υπότιτλους.