NEWSTRAP.GR

Αντί για πολιτικές «μετακομίσεις», καλύτερα έξωση και μια για πάντα!

E-mail Print PDF

1asteiesmetakomΓράφει η Νάνσυ Καλαφάτη

 Η επόμενη ημέρα των Βρυξελλών μας αναγκάζει να στρέψουμε το βλέμμα στην πολιτική μας πραγματικότητα. Και να τι αντικρίζουμε:

 

 

Αντιμνημονιακούς που έγιναν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μνημονιακοί... Μνημονιακούς που μας ζάλισαν με “τεκμηριώσεις” των διαφωνιών τους, αλλά στο παρά πέντε- αν και διαφωνούσαν- σαν τους τυφλούς αναζήτησαν το... Ευρωπαϊκό τους φως!

Τα δύο κόμματα εξουσίας -όπως ακόμη συνηθίζεται να λέγονται- σε εκείνη την μοιραία συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, με τα “199 ΝΑΙ”, αποδυναμώθηκαν, υποτίθεται...

Την ημέρα που καιγόταν η Αθήνα και το “Ελληνκό σύμπαν”, απλώς τα κόμματα άδειαζαν από πρόσωπα. Όχι δεν τους “απαλλοτρίωναν” οι κουκουλοφόροι, όπως έκαναν με τα εμπορεύματα στα αφύλακτα μαγαζιά του κέντρου! Από μόνοι τους μεταλλάσσονταν ιδεολογικά και κομματικά, αρκετοί από τους εκλεγμένους από εμάς εκπρόσωποί μας.

Πω πω τι μνημειώδης καταστροφή! Εικοσιέναν βουλευτές έχασε η πρώην αντιμνημονιακή ΝΔ και εικοσιδύο το..μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Έτρεχαν οι ρεπόρτερς των καναλιών να προλάβουν πρώτοι, να μάθουν και να ανακοινώσουν ονόματα! Πανικός και προβληματισμένο ύφος στους “σοβαροφανείς” διαχειριστές των ειδήσεων: Και τώρα τι θα κάνουμε; αναρωτιόνταν! Το ίδιο αναρωτήθηκαν και ο Αντώνης ,ο Γιωργάκης ,ο Γιώργος και όλοι οι συν αυτοίς ή οι πέριξ!

Το μοναστήρι να ναι καλά και οι καλόγεροι χίλιοι” , θα τους απαντούσε η σοφή γιαγιά Ζαφειρένια! Το ουδείς αναντικατάστατος, δεν το είχαν ακούσει ποτέ!

Και στη συνέχεια, θυμόμαστε τι έγινε: Ξεκίνησαν οι... μετακομίσεις.

Το πολιτικό σκηνικό έκτοτε μοιάζει με μιαν αηδιαστική ρευστή μάζα, που χύνεται σε τσιμεντένιο πάτωμα..Όλοι περιμένουμε να κατακαθίσει για να δούμε,να καταλάβουμε το σχήμα της: Ποιος θα πάει από εδώ, από εκεί , στη μέση, παρακάτω, πιο πέρα. Μέχρι τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά! Μάταια προσμένουμε ένα “ήμαρτον πολίτες, δε γνώριζα τι ποιούσα”! Κάποιον γενναίο για να ομολογήσει την αποτυχία του και να παραιτηθεί στ΄ αλήθεια !

Να παραιτηθεί και να φύγει! Να μονάσει ή να οικουρήσει,αυτοτιμωρούμενος γιατί με τις επιλογές και τις πράξεις του, ζημίωσε την Πολιτεία!

Ούτε κατά διάνοια τέτοια εχεφροσύνη,παρά μόνον χυδαίες και “ξετσίπωτες” δράσεις και πράξεις. Το μόνο που τους νοιάζει-πασιφανές- είναι το πολιτικό τους τους μέλλον!

Ο εαυτός τους και πάλι. Πως να διατηρήσουν τα οφίτσια που οι ίδιοι εξασφάλισαν για τους ίδιους, ευελπιστούντες ότι λόγω της “γενναίας” συμπεριφοράς τους, εμείς,η απερίσκεπτη αγέλη,θα τους θαυμάζουμε, θα τους ασπαζόμαστε και θα τους ψηφίσουμε και πάλι!

Ακολούθησαν -ως είθισται- οι διαγραφές, που υποτίθεται δεν έγιναν για τα μάτια του κοσμάκη, αλλά ήταν οι προαναγγελθείσες τιμωρίες των μεγάλων Αρχηγών,που είχαν προειδοποιήσει, άλλωστε, περί κομματικής πειθαρχίας ή διαγραφής.

Σιγά το ντα- ντα! Σιγά τις τιμωρίες! Θυμηθείτε το Δία, πως τιμώρησε τον Προμηθέα που τον πρόδωσε, υπέρ των ανθρώπων: Τον έδεσε σε ένα βράχο κι άφηνε τα όρνια να τρώνε τα σπλάχνα του! Αυτή μάλιστα , ήταν τιμωρία! Αλλά θα μου πείτε εκείνος ήταν Θεός, ηγέτης όχι... κοτζάμ αρχηγός! Έκλεψε ένα θείο αγαθό τη “φωτιά” και ευεργέτησε τους ανθρώπους!

Αυτοί με τη φωτιά του “Προμηθέα” καίνε έναν ολόκληρο Λαό! Τους μισούν Θεοί και δαίμονες, αλλά εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα αγαθά τους χωρίς να ξοδεύουν ούτε δεκάρα σκέψης!

Εμείς από την άλλη, γνωρίζουμε ότι πάψαμε να έχουμε ηγέτες! Έχουμε μόνον Αρχηγούς ή πιο σωστά αρχηγίσκους, τους οποίους οι δοξαστές τους-επί πληρωμή κλακαδόροι- τους έχουν πείσει ότι είναι υπέρ του δέοντος προικισμένοι!

Δείχνουν να πιστεύουν πως είναι χαρισματικοί! Ότι δεν υπάρχει πιο πάνω από δαύτους, παρά μόνον ο Θεός! Το ερώτημα είναι, παρά κάτω τι υπάρχει; Εκεί, στο “κατάστρωμα” του σαπιοκάραβου με την ονομασία Ελλάς, μονίμως στοιβάζεται ένας Λαός...

Φτωχός, προδομένος, ατιμασμένος και πολλάκις “παραμυθιασμένος” . Οι περισσότεροι από δαύτους -όσοι τουλάχιστον τους ζήσαμε μεταπολιτευτικά το γνωρίζουμε- έχουν “γυψωθεί” πάνω στο έδρανο!

Οι ίδιοι... οι ίδιοι... οι ίδιοι! Αλλά και ο Λαός ψηφίζει τους ίδιους, τους ίδιους, τους ίδιους! Γιατί έτσι τον δίδαξαν:Nα βάζει τα χέρια του και να βγάζει τα μάτια του! Οι διαμαρτυρίες και οι γκρίνιες, συνήθως ξεκινούν την επαύριο των εκλογών και διαρκούν μέχρι τις παραμονές των επόμενων εκλογών.Τότε αρχίζει η λεγόμενη...συσπείρωση της βάσης , όπως είναι ο θεσπισμένος όρος από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων!

Λοιπόν, είναι παράξενα όντα οι Έλληνες πολιτικοί, πράγματι! Εκεί που νομίζουμε ότι τους μάθαμε και από την καλή και από την ανάποδη, κάτι γίνεται, κάτι κάνουν και δεν τους αναγνωρίζουμε! Τους κοιτάς και μελαγχολείς, επειδή για την πλεονεξία μιας ζωής με πολυτέλεια, ανέχονται την εξευτελιστική υποτέλεια!

Οι πολιτικοί Αρχηγοί και στην πρόσφατη περίπτωση του μνημονίου, είχαν προειδοποιήσει τους βουλευτές ΤΟΥΣ να ψηφίσουν ότι τους υποδείκνυαν και ότι έπρεπε να τηρηθεί η κομματική πειθαρχία... Τι κερδήθηκε από όλη αυτή την “αντιστασιακή μαγκιά” , μετά το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα του ΝΑΙ ;

Για τα μάτια του κοσμάκη, μόνο μια αναστάτωση... Η ιστορία των διαγραφών αποδείχθηκε ένα τίποτα. Όπως τίποτα είναι και όλοι αυτοί που... αντιστάθηκαν! Γιατί εκείνοι που ήταν σταθερά στρατευμένοι υπέρ ή κατά του μνημονίου, ακόμη και αν δεν τους ψηφίζουμε, τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ειλικρίνεια.

Οι άλλοι του ναι μεν αλλά, πονάω άλλα πρέπει κλπ να πάνε στον αγύριστο!

Στον αγύριστο και όσοι εκ του ασφαλούς ...αυθαδίασαν και στη συνέχεια διαγράφηκαν, νομίζοντας πως έτσι μας παραπλανούν, πως έπραξαν κάτι σοβαρό. Αγνοούν το πασιφανές και στον τελευταίο ΄Ελληνα πολίτη: Ότι πάντοτε ήταν άχρηστοι!

Ουδέποτε έπραξαν κάτι ουσιαστικό και πραγματικά καλό για τον τόπο. Έπαιξαν τις τύχες μας σε “ρουλέτες πειραγμένες”! Τα κενά της κακοδιοίκησής τους επί δεκαετίες, τα πληρώνουμε τώρα... Κι είναι κυρίως δικά τους αμαρτήματα τα χάλια της χώρας. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί και εμείς οι εκτελεστές της Ελλάδας, για να μη βγάζουμε και τελείως έξω την ουρά μας από τις ευθύνες!

Η Ελλάδα θα πληρώνει το αμάρτημα των χρεών της για πολύ! Αλλά η καλή “μπάζα” πρώην και νυν πολιτικών ταγών, θα τους επιτρέψει την δια βίου καλοζωϊα... Πιθανόν και να μην υπάρχουμε εμείς, για ποικίλους λόγους, αλλά θα υπάρχουν οι πλούσιοι απόγονοι αυτών, τουλάχιστον!

Δε θα ισχύει το “άθλημα” εκπαιδευόμενοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, λόγω κληρονομικού δικαίου, όπως καλή ώρα αυτός, που πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε νησί, έκανε θαλάσσιο κανό για να ...πνίξει την αγωνία του για όσα γίνονταν στις Βρυξέλλες. Δε χρειαζόταν άλλωστε να νοιάζεται, γιατί είχε ο ίδιος κλειδώσει το αποτέλεσμα...

Οι απόγονοι λοιπόν αυτών των “μετρίων” ενδεχομένως σε λίγες δεκαετίες , τότε που -όπως διατείνονται- θα ξεχρεώσουμε το μαμούθ χρέος, θα ανήκουν στην τάξη των νέο κατακτητών της Ελλάδας. Προηγουμένως θέλουν να πιστεύουν ότι θα έχει ψοφήσει και ο τελευταίος ελεύθερος ΄Ελληνας.

Λοιπόν τούτες τις ώρες οι περίπατοι “τελειωμένων” δεν πρέπει να μας απασχολούν.

Να μας είναι αδιάφορο , αν π.χ. γυρίσει ο κ. Χαρακόπουλος στην “πολιτική του μητέρα”τη ΝΔ...Δε θα κερδίσουμε τίποτα εμείς, ο Λαός ,από την επιστροφή του ασώτου!

Το αν ο κ. Μανώλης συναντήσει τον “ομογάλακτο” συνάδελφο κ. Καμμένο, ποσώς πρέπει να μας νοιάζει ! Το τι θα κάνει η κα Κατσέλη ενάντια στις πράξεις του Γιώργου, είναι άνευ λόγου και σημασίας ! Το πόσο “δυνατή” είναι η πυγμή της κας Βάσως, επίσης αδιάφορο στον παρόντα χρόνο! Το αν ο κ. Βορίδης κάνει κομματικό ακτιβισμό, τρις αδιάφορο!

Το αν ο κ. Γεωργιάδης πρόδωσε τον “πατερούλη” Καρατζαφέρη και στο εξής θα ακολουθεί κατά πόδας τον κ. Σαμαρά, είναι καθαρά δικό τους θέμα και μόνον!

Θέμα θα υπάρξει και μάλιστα μεγάλο: Αν θα προκύψει στις ερχόμενες εκλογές κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων,όπως όλοι πιστεύουμε, τι θα γίνει;

Γιατί θα είναι άκρως επιβαρυντικό και ενοχλητικό για όλους μας , εάν αυτοί που έδωσαν ιδεολογική στέγη και μάζεψαν τα “περιττώματα” της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ,του ΛΑΟΣ ή άλλους δυσαρεστημένους των λεγόμενων Δημοκρατικών Δυνάμεων, τους επαναφέρουν στα πολιτικά πράγματα!

Πρέπει να μας νοιάζει και να μας παρανοιάζει, αν πχ. ο κ. Σαμαράς ανοίξει πιότερο τις αγκάλες για τον κάθε “φωνακλά” ακραίο! Γιατί κάποιοι από αυτούς μάλλον θα καθορίσουν και πάλι τις τύχες μας και θα είναι μείζον ζήτημα, επαναλαμβάνω!

Γιατί όλοι αυτοί είναι οι “περονόσποροι” της Ελλάδας. Είναι εκείνοι που μας έβλαψαν, μας ζημίωσαν και με μαθηματική ακρίβεια θα τα επαναλάβουν!

Το σύστημα δείχνει καλά προετοιμασμένο. Φοβάμαι πως αύριο, η πολιτική στη χώρα μας θα μοιάζει με έναν κατασκευασμένο “ κυματοθραύστη” και πάνω του θα ξεθυμαίνουν η οργή μας, ο πόνος και η δυσαρέσκεια. Και φτου και πάλι από την αρχή, προς ένα άγνωστο και ομιχλώδες μέλλον! Για να μην πλευρίσουμε ποτέ στην “κοιλάδα του παραμυθιού” κάποιοι θα ανοίξουν τους εφεδρικούς χάνδακες, ώστε να εκτονωθεί το μένος του ποταμού- Λαού.

Οι εποχές κρίσης φέρνουν ιδεολογικές και πολιτικές αναταράξεις και ανακατατάξεις!

Και μέσα από έντονες διαδικασίες, μπορεί και να ξεπεταχτούν νέες σύγχρονες ιδέες, νέοι πολιτικοί με πάθος, ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά!

Τα κόμματα όπως τα γνωρίσαμε, έχουν γεράσει και κουράσει! Γέρασαν κυρίως οι εκπρόσωποί τους και σκοτώνουν μόνον ανθρώπους και συνειδήσεις στο πέρασμά τους...

Έγιναν τόσο προβλέψιμοι,αναμασώντας τις ίδιες και τις ίδιες ιδεολογικές “ατάκες”.

Σαν να έχουν αποστηθίσει κάποια θέματα αρχών και προσπαθούν να τα επαναφέρουν, με το στανιό! Αλλά εμείς κουραστήκαμε και να τους ακούμε και να τους βλέπουμε.

Τους βαρεθήκαμε και τους σιχαθήκαμε! Δείχνουν ότι είναι και τυφλοί καθώς δε βλέπουν καν, ότι το ακροατήριό τους συνεχώς λιγοστεύει. Σε λίγο-και αυτό είναι το επικίνδυνο- δε θα τους ψηφίζει κανείς! Να προσέξουμε όλοι πολύ. Γιατί η απέχθεια προς τους πολιτικούς ινστρούχτορες, φέρνει προς το παρόν την παράξενη σιωπή των “αμνών”Ελλήνων”.

Ενδεχομένως αυτή η σιωπή να φέρει και ένα πολύ οδυνηρό για τη δημοκρατία αποτέλεσμα, στις εκλογές: Τεράστια αποχή από τις κάλπες! Και η αποχή, είναι σύμμαχος ακριβώς αυτών, που θέλουμε να αποφύγουμε: “Επιβεβλημένους” και κατασκευασμένους “πρώτους” σε ψήφους και τους πολιτικούς “σχηματισμούς” , που από πολύ νωρίς μας υποβάλλουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων!

Σε τούτο το βήμα ενημέρωσης, η ομάδα συνεργατών , έχει επιλέξει να γράφει αλήθειες!

Δε μας πτόησαν από αυτή μας την αρχή οι “δαίμονες” της τεχνολογίας, ούτε θα μας πτοήσει ακόμη και αν μας “πετάξουν” από το διαδίκτυο οι δορυφόροι. Έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε την αλήθεια, χωρίς “περίπου”!

Στο όνομα αυτής της αλήθειας λοιπόν, θεωρώ κατάπτυστους όσους απέταξαν τις ιδεολογίες τους, στο παρά πέντε πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το μνημόνιο.

Θεωρώ ανάξιους να μας εκπροσωπούν, εκείνοι που μετά την παράσταση που έδωσαν μπροστά από όλους εμάς τους... χαχόλους, ζήτησαν και έγιναν ενοικιαστές ή φιλοξενούμενοι σε άλλες πολιτικές στέγες.

Θεωρώ χωρίς όραμα και διορατικότητα και τους υποψήφιους πρωθυπουργούς που δεν έχουν αντιληφθεί, ότι ο Λαός βαρέθηκε τις χιλιοφορεμένες αδέσποτες πολιτικές μουτσούνες, που περιμάζεψαν ! Επίσης πέρασε η ευτυχής περίοδος πολιτικής καριέρας για χομπίστες, ανεπάγγελτους γιους και κόρες ή καιροσκόπους. Πάει πέρασε η μόδα!

Η τιμωρία όλων αυτών της “μάζωξης”- με όποιο κόμμα κι αν κατέβουν στις εκλογές- είναι η ΜΗ επανεκλογή τους! Στη Βουλή, τούτη την πολύ κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο, θα επαναλάβω τη γνώμη μου -και πετάξτε τη αν δεν είναι ωφέλιμη- μόνον νέοι, καταρτισμένοι και καλλιεργημένοι πολιτικοί ! Τέρμα οι “τιμής ένεκεν” , οι ωραίες και οι μοιραίοι!

Νέοι πολιτικοί, απόρνευτοι από τα κόλπα των παλιών, με ενθουσιασμό για δουλειά και νέες ιδέες και όσο αντέξουν, ασυμβίβαστοι ! Και δε με νοιάζει με ποιο συνδυασμό θα είναι υποψήφιοι γιατί δε με αφορά η προπαγάνδα! Με νοιάζει μόνον, να σβήσουν από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου μας, οι οπαδοί του καιροσκοπισμού και της μίζας.

Να φύγουν όλοι όσοι σημάδεψαν και κατέστρεψαν τις ζωές μας! Όλοι αυτοί που λυμαίνονται την Ελλάδα και την ντροπιάζουν στην οικουμένη!

 

Comments  

 
0 #1 kornaros giorgos 2012-02-22 19:28
Ας δώσομε μια ευκαιρία στην Ελλάδα.
Στη ζωή τα πάντα αλλάζουν .Το σαθρό πολιτικό σύστημα γιατί να μη αλλάξει?Ας επιτρέψουμε στην εντιμότητα να εισέλθει στη βουλή .Το δικαιούται.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh