NEWSTRAP.GR

New York Times: “Ο τούρκος υποψήφιος για τη θέση του Στρος-Καν στο ΔΝΤ, Κεμάλ Ντερβίς, είναι «άτυπος» οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

E-mail Print PDF

Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι NEW YORK TIMES δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς για τη θέση του νέου επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ενώ το δημοσίευμα ξεκινά με κάποια κολακευτικά σχόλια όσον αφορά το ...βιογραφικό του τούρκου υποψηφίου, στη πορεία υπενθυμίζει μια παράνομη σχέση του Κεμάλ Ντερβίς με κάποια παντρεμένη υφιστάμενή του που συνεχίζει ωστόσο και εργάζεται στο ΔΝΤ.

Και αν μας αφήνει παγερά αδιάφορους η προσωπική ζωή του Κεμάλ Ντερβίς άρα και το πρώτο μισό του δημοσιεύματος, το δεύτερο μισό μάς αφορά αφού ουσιαστικά μας λέει πως ο Κεμάλ Ντερβίς που πολλοί από εμάς δεν θα θέλαμε ποτέ να δούμε επικεφαλής του ΔΝΤ, είναι ήδη προσωπικός φίλος και «άτυπος» οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε την απάντηση της Αθήνας σχετικά με το δημοσίευμα.

Κάποιοι θα είπαν, μέσα σε όλους τους οικονομικούς συμβούλους που πληρώνουμε, ας πληρώσουμε και έναν με το όνομα...Κεμάλ. Στο κάτω-κάτω η επιστήμη και η οικονομία δεν έχει σύνορα...

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Add comment


Security code
Refresh