NEWSTRAP.GR

Θέσεις και υποθέσεις

E-mail Print PDF

PASOK

Tου Κώστα Παππά

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτό που εδραιώνεται πλέον σιγά σιγά στο εκλογικό σώμα, οτι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τον τίτλο του κόμματος εξουσίας. Πώς βλέπουν όμως μέσα στο κόμμα αυτή τη δεινή δημοσκοπική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

 Η αλήθεια είναι πως στην Ιπποκράτους από τον καφετζή και τον θυρωρό , μέχρι τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη , έχουν πανικοβληθεί από τα δημοσκοπικά ευρύματα των τελευταίων μηνών που φαίνεται να παγιώνονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και δείχνουν την κατάρρευση του πλειοψηφούντος κόμματος στη Βουλή.

Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν και κάποιες άλλες απόψεις που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι μέχρι τις εκλογές και θα καταφέρει τελικά να γίνει δεύτεςρο κόμμα. Τ α στελέχη που υποστηρίζουν την άποψη αυτή δεν κρύβουν μεν την απογοήτευσή τους για τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων , αλλά λένε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ακόμα και στις χειρότερες στιγμές του καταφέρνει να συσπειρώνεται όταν φτάνει στις εκλογές και να πετυχαίνει τον κάθε φορά στόχο του.

Το θέμα έιναι κάθε φορά ποιος είναι ο πήχης και που μπαίνει. Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν τις τελευτάιες ώρες πληθαίνουν οι φωνές που ζητούη την επιστροφή των διαγραφέντων , σαν μια προσπάθεια συσπείρωσης της όποιας εκλογικής βάσης έχει μείνει. Τα ίδια , αίσιόδοξα στελέχη δε διστάζουν ακόμα να πουν οτι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή που μιλάμε έιναιο ένα ακέφαλο κόμμα και τη στιγμή που θα έχει αρχηγό θα μπορεί και να αρθρώσει κάποιο πολιτικό λόγο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι πλέον ο Σαμαράς έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα της αντιπολίτευσης , μετά την πλάτη που έβαλε και τί πλάτη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Όπως και να χει ο πολιτικός χρόνος έιναι ελάχιστος για να επιβεβαιώσει την όποια αισιοδοξία των στελεχών του κόμματος και η ιστορία δείχνει πως αν περιμένεις να γίνει ο αντίπαλός σου το ίδιο κακός με εσέν αγια να κερδίσεις κάτι από τη σύγκριση συνήθως συντρίβεσαι από το τρένο της ιστορίας, θα φανεί λοιπόν σύντομα αν δικαιολογείται η όποια αισιοδοξία.

Add comment


Security code
Refresh