NEWSTRAP.GR

Άλλο Αθήνα, άλλο… Κίνα, άλλοι κυβερνούν με σχέδια και άλλοι …αυτοσχέδια!

E-mail Print PDF

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος1flexchina

 Σαν τις… τρελές γριές τα λέγαμε εδώ: μέχρι που ήρθε και έδεσε το γλυκάκι και τώρα δεν είμαστε «οι τρελοί του χωριού» τώρα επέστρεψαν όλοι στο γνωστό από παλιά, την… επίπλαστη αδιαφορία!

Αναδημοσιεύσεις γίνονται πολλές, χωρίς το όνομα της   Newstrap.gr Κομμάτια ολόκληρα ταξιδεύουν στους «έγκυρους» με φρασεολογία που είναι «προσωπική» δική μας, άρα κάνει μπαμ και πηγές που δεν γνωρίζουν αλλά το όνομα μας δεν τόβρε-και δεν τόπε ακόμα-κανένα στόμα…

Καλά νάμαστε.  Ό,τι δεν γίνεται αποδεκτό διά της ευγενείας, έρχεται στιγμή που επιβάλλεται από την ζωή. Είμαστε τρελά ψώνια με αυτό που κάνουμε, γεράσαμε αλλά μυαλό δεν βάλαμε, θα ξανάρθει καιρός που θα αναγκασθούν να παραδεχτούν όσα δεν παραδέχονται-για μία ακόμη φορά- οι «καθεστωτικοί».

Λέγαμε για την Τρομοκρατία, την «τρομοκρατία», τους «εμπρησμούς», το σχέδιο Ανάν, τους κουκουλοφόρους, τους «κουκουλοφόρους», τα CH-47 γνωστότερα ως Σινούκ, λέγαμε για τις λύσεις Παπαδήμου, την επελαύνουσα ξανά προς την τελική ταπείνωση Γερμανία κ.λ.π., την μάνα μας και τον πατέρα μας λέγαμε…

Τώρα; Λαφονταίν τώρα.

·        «Η Μέρκελ ετοιμάζεται να καταστρέψει την Ευρώπη». Η εμβληματική μορφή της γερμανικής Αριστεράς εξαπολύει, σύμφωνα με το «Spiegel-Online», σφοδρή επίθεση κατά της καγκελάριου. Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της Αριστεράς δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική. Επειδή σύντομα θα ξαναγίνουν εκλογές στα κρατίδια του Σάαρλαντ και του Σλέσβιχ-Χολστάιν, ο Λαφονταίν φαίνεται να ανακτά σιγά-σιγά τους παλιούς του ρυθμούς. Για άλλη μια φορά στρέφεται κατά των πάντων.

Οι αγαπημένοι στόχοι της επίθεσής του είναι η διάσωση της ευρωζώνης, οι τράπεζες και η καγκελάριος. Σε ημερίδα της Αριστεράς στο Κίελο ο Λαφονταίν ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τη διαχείριση της κρίσης από τους Ευρωπαίους εντελώς ανεπαρκή. «Η Μέρκελ ετοιμάζεται να καταστρέψει την Ευρώπη, και μάλιστα τη δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και την κοινωνική συνοχή», τόνισε. Με τα μέσα διάσωσης της ευρωζώνης η καγκελάριος έπαιξε και έχασε αρκετά δισεκατομμύρια γερμανικού χρήματος.

Ο Λαφονταίν δεν θεωρεί χρήσιμα τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης χρέους, αλλά αντίθετα εξαιρετικά επικίνδυνα. «Αυτοί οι μηχανισμοί διάσωσης αποτελούν στην πραγματικότητα βόμβες διασποράς ενάντια στην κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε απευθυνόμενος σε 200 περίπου βουλευτές της Αριστεράς από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη γερμανική Βουλή και τα κοινοβούλια των κρατιδίων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Κίελο. Ο Λαφονταίν κατηγόρησε τον χρηματοπιστωτικό κλάδο ότι θέλει να καταργήσει παγκοσμίως τη δημοκρατία. «Ο πόλεμος των τραπεζών κατά των λαών της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει» είπε.



 

Ο τελικός στόχος πάντως δεν πρέπει να… χάνεται (εδώ βάζουμε και σως… για να γλυστράει):

 

·        Barack Obama: «Αθέμιτος ο εμπορικός ανταγωνισμός της Κίνας». Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έβαλε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, σημειώνοντας ότι «δε θα μείνει άπραγος την ώρα που οι ξένοι ανταγωνιστές των ΗΠΑ δεν παίζουν με τους κανόνες». Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο Ουϊσκόνσιν, στις μεσοδυτικές πολιτείες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έδωσα οδηγίες στη διοίκησή μου να δημιουργήσει μία μονάδα ενίσχυσης του εμπορίου με ένα έργο: να ερευνά αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σε χώρες όπως η Κίνα» .«Αν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, σας το υπόσχομαι ότι η Αμερική θα κερδίζει πάντα» πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις Ομπάμα γίνονται την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Κίνας βρίσκεται ακόμη στην Ουάσιγκτον. Μία ημέρα πριν ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Λευκό Οίκο είχε πει στον Κινέζο αντιπρόεδρο Σι Τζινμπίνγκ ότι το Πεκίνο πρέπει να παίζει δίκαια στο διεθνές εμπόριο.

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Πέρα από αστεία. Όταν θα τελειώσουν με τα Ισλαμικά καθεστώτα και τις «Ανατολικές ηγεμονίες» σειρά έχει ο κανονικός αντίπαλος. Έτσι θα «επιλύσουν την Κρίση». Με «αύξηση Φ.Π.Α και μείωση συντάξεων» τις επιλύει μόνον ο Γιώργος και ο Παπαδήμος-στο μυαλό τους βέβαια…

 

                  ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

 

Add comment


Security code
Refresh