NEWSTRAP.GR

Πρόσωπα

Ο Αναστάσιος της Αλβανίας

E-mail Εκτύπωση PDF

1anastasiosΣυνάντησε ερείπια και αποκαΐδια, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και μέσα σε 20 χρόνια μπορεί να καμαρώνει για τα «παιδιά» του....

Νέλσον Μαντέλα: Ιδέες και αξίες «πέρα από την Αφρική»

E-mail Εκτύπωση PDF

1MANDELAΓράφει η Νάνσυ Καλαφάτη

Πόσο μια είδηση -όχι πολύ ευχάριστη- μπορεί να ξυπνήσει μέρος αναμνήσεων που είναι σε λήθαργο, για αρκετά χρόνια; Όχι και τόσο ευχάριστο νέο ότι ο Νέλσον Μαντέλα, μπήκε σε νοσοκομείο με κοιλιακό άλγος, αλλά πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, του 93 χρόνων νομπελίστα της Ειρήνης, πρώην Πρόεδρου της Νότιας Αφρικής.

Πέθανε ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης

E-mail Εκτύπωση PDF

magakis-400x248Γράφει ο Στέλιος Μπαμιατζής

Πλήρης ημερών αλλά αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό, απεβίωσε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ο καθηγητής και πρώην υπουργός, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης. Ο Γ. Μαγκάκης θα κηδευθεί δημοσία δαπάνη και με τιμές υπουργού εν ενεργεία.

Οι Αθηναίοι: Ματίνα Στεβή

E-mail Εκτύπωση PDF

328459_athinaiaΓράφει ο Φώτης Βαλλάτος

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Πετρούπουλη, ζει στο Λονδίνο. Πιστεύει ότι σε λίγο καιρό μπορεί να δούμε ανθρώπους της μεσαίας τάξης να μην μπορούν ν' αγοράσουν κρέας.

Γεννήθηκα στην Πετρούπολη και μεγάλωσα στη Φιλοθέη. Σχολείο πήγα στο Κολέγιο Αθηνών, ένα πολύ καλό σχολείο με εξαιρετικούς καθηγητές, αλλά, κακά τα ψέματα, η μεγαλύτερη επένδυση που κάνεις εκεί είναι οι γνωριμίες και το ότι, με το που διαβάζει κάποιος το βιογραφικό σου, σε κατατάσσει αυτομάτως σε μια συγκεκριμένη ομάδα.

Ο βραβευμένος στο ΝΑΤΟ Ελληνας χειριστής Χαράλαμπος Εσκίογλου: Είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης και ταυτόχρονα άριστα εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι για πόλεμο.

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνέντευξη στην Ηλιάνα Γαβαλά

Ο Χαράλαμπος Εσκίογλου είναι ο μοναδικός πιλότος αεροπορίας μέλους του NATO που συμμετέχει στο TLP (tactical leadership Programme) ως εκπαιδευτής.

Υποναύαρχος Ι.Θεοφανίδης, πρώην Διοικητής των ΜΥΚ: Δεν μάθαμε τίποτε και θα ξαναπάθουμε…βαδίζουμε χωρίς εθνικό στόχο.

E-mail Εκτύπωση PDF

Αποκλειστική συνέντευξη στον Σωτήρη Σ. Στανωτά

Με το χέρι στην καρδιά ο πρώην διοικητής των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, ο περίφημος Ντάνυ, αποκαλύπτει και εξομολογείται...

 Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βάλεις τίτλο σε μια συνέντευξη σαν και αυτή πού ακολουθεί.

Λάγια Γιούργου: "Κόκκινος Ουρανός" Μια σύγχρονη Ιστορία για τον Έρωτα

E-mail Εκτύπωση PDF

22fotoστην Κωστούλα Τωμαδάκη

Κάτω από τον Κόκκινο Ουρανό με θέα το Λιβυκό πέλαγος και την καυτή ανάσα του λίβα, η σκηνοθέτης Λάγια Γιούργου στήνει μια σύγχρονη ιστορία για τον έρωτα, την φιλία, τις ενοχές, τους φόβους, τις προσδοκίες, τη ζωή.

Στο απομακρυσμένο θερμοκήπιο μπανάνας στην Κρήτη, δυο νεαροί στήνουν τη ζωή τους και τη φιλία τους. Δυο χαρακτήρες διαμετρικά αντίθετοι που τους ερμηνεύουν με ένταση και πάθος ο Ορφέας Αυγουστίδης και ο Απόστολος Τότσικας. Καταλύτης, η όμορφη γερμανίδα με το ισπανικό όνομα. Με ρεαλισμό και υπόγειο λυρισμό η Γιούργου υπογράφει μια ταινία με ανοιχτά μάτια και καθαρή καρδιά. Ένα αληθινό δώρο στους χαρμάνηδες του σινεμά της δημιουργίας αλλά και της απόλαυσης.

Στράτος Τζώρτζογλου ''Θα κατέβω και στα χαρακώματα, αν χρειαστεί''

E-mail Εκτύπωση PDF

11stratosΔεν του αρέσει να μεγαλοποιεί πράγματα και καταστάσεις και να σπείρει τον πανικό . Ακόμα και σε αυτές τις εποχές που πολλοί συνάδελφοί του κραυγάζουν γύρω -γύρω ,ο Στράτος Τζώρτζογλου καταθέτει τη ψυχή του στο σανίδι και αναζητά μέσα του κοιμισμένες δυνάμεις από την εποχή της ευμάρειας για να προχωρήσει .

Δημήτρης Μπουραντάς "Επί σκηνής χωρίς πρόβα¨

E-mail Εκτύπωση PDF

11bookστην Κωστούλα Τωμαδάκη

Για ποια ζωή αξίζει να ζει κανείς; Στο νέο του βιβλίο ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς μας μυεί στο μαθησιακό ταξίδι της ζωής, αναλύοντας και άλλες φορές συνθέτοντας το θεμελιώδες για όλους ερώτημα.

Το ''Επί Σκηνής χωρίς Πρόβα''(Πατάκης) αποτελεί μια πινελιά αισιοδοξίας και γενναιοδωρίας θα προσθέταμε, ''στα γκρίζα σύννεφα που μας σκεπάζουν και

δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε τα μάτια μας και να αντικρίσουμε τον ουρανό.

Νίκος Δαββέτας: Η Εβραία Νύφη

E-mail Εκτύπωση PDF

12vivlioστην Κωστούλα Τωμαδάκη

''Τι μας τράβηξε τον έναν κοντά στον άλλον; Ο θάνατος ίσως.

Εγώ μόλις είχα χάσει τη μάνα μου, εκείνη μόλις είχε χάσει τον πατέρα της.

Μάλλον αυτό που εκτίμησε ο ένας στον άλλον ήταν το πένθος.''

Η ερωτική σχέση ενός δημοσιογράφου με μια νέα ανορεκτική και μυστηριώδη γυναίκα οδηγεί στο λαβύρινθο των οικογενειακών φαντασμάτων.

Εκείνη, η Νίκη, αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή του πατέρα της στον αφανισμό των Ελλήνων Εβραίων, παλεύοντας με τις μνήμες της , την αγωνιώδη μοναξιά που γεννιέται από ένα επώδυνο μυστικό.

Σαββατιάτικη Κουβεντούλα με τη Ζωή Παπαδοπούλου

E-mail Εκτύπωση PDF

11zoe11papadopouΤης Λαμπριάνας Κυριακού

Πρώτη φορά την  είδα,  το 2006 στην Κύπρο. Τραγουδούσε στη σκηνή πλάι στη Χαρούλα Αλεξίου.

Η φωνή της Ζωής Παπαδοπούλου, ταξίδευε στ' αυτιά μου τόσο καλά δίνοντας μου να καταλάβω ότι δεν έχω να κάνω με μια εφήμερη ερμηνεύτρια και η διαφορετικότητα της άφηνε υποσχέσεις ότι ο μουσικός κόσμος της ανήκει.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά... έχει στο ενεργητικό της, δυο προσωπικές δουλειές και πολλές σημαντικές συνεργασίες.

Νίνος Φενέκ Μικελίδης ''Θρυμματισμένο γυαλί''

E-mail Εκτύπωση PDF

11dgsgrτης Κωστούλας Τωμαδάκη

Στις αρχές της δεκαετίες του '50 στην Κύπρο, όταν οι καρδιές και τα βλέμματα όλων των Ελληνοκυπρίων είναι στραμμένα στις προσπάθειες

Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα, ένας νεαρός ο Νικηφόρος, θα βρεθεί, μπροστά στις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαβάστε ακόμη