NEWSTRAP.GR

EUROGROUP «Πίστη σε… υποσχέσεις Οικονομολόγων και ερωτόλογα εκδιδομένων γυναικών!»

E-mail Εκτύπωση PDF

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος 1FALLIMENTO

 Όλοι σχεδόν οι πρώην φίλοι μου και συγγενείς μου είναι ικανοποιημένοι με τα όσα συνομολογήθηκαν στο Eurogroup! Δεν είναι καλό νέο αυτό, σας πληροφορώ.

 Ας διαβάσουμε στα βιαστικά και επανερχόμαστε:

«…ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, σημείωσε πως η απομείωση των ελληνικών ομολόγων θα φθάσει το 53,5%, εξηγώντας όμως πως θα δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός μέσω του οποίου η Ελλάδα θα καταβάλλει το ποσό εξυπηρέτησης του χρέους της.

«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει την ενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τόπου με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του κράτους»

 

Τι κρίμα να μην είμαι κομμουνιστής ( original όχι σαν ιμιτασιόν ανταλλακτικό Ρενώ από την Ρουμανία) σήμερα, πάρτι θα έκανα.

Διότι ο κ.Ρεν ξεκαθάρισε αμέσως –μάλλον έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

 

«…Σχετικά με το επίμαχο θέμα της ανάπτυξης και της διάθεσης κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία ξεκαθάρισε πως πρέπει να υπάρξει μια απεμπλοκή της από τον δημόσιο τομέα.

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηρίζεται στη διάθεση φθηνού δημοσίου χρήματος», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως το βάρος της ελληνικής προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να δοθεί «στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης καθώς και τις αλλαγές στον εργασιακό τομέα».

 

ΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

 

Και να ήταν μόνον αυτό;

 

Ο κ.Βενιζέλος διασαφήνισε:

 «Σχετικά με το PSI και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μέχρι την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, τόνισε εκ νέου πως ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Έχουμε μπροστά μας ελάχιστες μέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 29 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειας. Από αύριο το πρωί ξεκινάει η διαδικασία για το PSI που αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Με στόχο το 120% του ΑΕΠ το 2020 που μια ψυχή είχε αποκαλέσει …»Τιτανικό»!

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ-είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανάγκη από κάτι ευχάριστο:

Γράφουν ότι «…economy is unraveling so fast that new funds may only delay its collapse by a few months».

Όχι πριν φύγουν αυτοί για να έρθουν οι άλλοι. Όποιος τόχει κάνει μια φορά, ξέρει. Και οι Γερμανοί τόχουν ξανακάνει 1+1 φορές.

 Καλημέρα, σε πέντε χρόνια θα είναι όλα διαφορετικά. Και όχι λόγω του δανείου. Δεν θα ασχολούνται με εμάς. Και θα σώσει την Ελλάδα αυτό που την έσωζε (οικονομικά εννοώ) πάντα, από το 1827. Μέχρι να τα ξαναπούμε ο νοών νοείτω…

ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Comments  

 
0 #2 MAKHΣ 2012-02-22 06:44
Ευχαριστώ, αν και πλέον είμαστε φίλοι αλλά το χρειάζομαι ως χειριστικό της ψυχολογίας μου, για να μην "πέφτω" δημοσιογραφικά-πράγμα που μου συμβαίνει όταν γράψω ένα-δυο άσχημα.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Quote
 
 
+1 #1 Βασιλης Θεοδωρόπουλο 2012-02-21 11:21
MAKH, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΛΟΟΚ...
ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΙΝΕΙΣ ΡΕΣΤΑ, ΕΣΥ, Η ΝΑΝΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ...ΤΟΛΜΗΡΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΣ... ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ... Ο ΣΩΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ... ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΟΥΜΕ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΙΜΑΙ ΒΑΖΕΛΟΣ...- ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ - ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΗΛ.- ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ 2020 ΘΑΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ...ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ 2009... Ε ΡΕ ΧΑΡΕΣ .. ΦΙΛΙΑ
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh