NEWSTRAP.GR

Οικονομία

AOL: Πώληση 800 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη Microsoft

E-mail Εκτύπωση PDF

Περισσότερα από 800 δmicroιπλώματα ευρεσιτεχνίας και εφαρμογές θα πουλήσει στη Microsoft η εταιρεία AOL με αντάλλαγμα ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία διαδικτύου θα διατηρήσει περισσότερα από 300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν σε εφαρμογές διαφήμισης, αναζήτησης και χαρτογράφησης, ενώ σημείωσε ότι έλαβε άδεια χρήσης των διπλωμάτων που παραχώρησε στη Microsoft.

«Πρόκειται για ένα πολύτιμο χαρτοφυλάκιο που παρακολουθούμε πολλά χρόνια και το έχουμε μελετήσει διεξοδικά επί πολλούς μήνες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του νομικού τμήματος, Μπραντ Σμπιθ.

 

naftemporiki.gr

Στο 1,7% "σκαρφάλωσε" ο πληθωρισμός το Μάρτιο

E-mail Εκτύπωση PDF
Στο 1,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμόpliwς τον Μάρτιο, από 2,1% τον Φεβρουάριο 2012 και 4,5% τον Μάρτιο 2011.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Μαρτίου 2012, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2011, προκύπτει αύξηση 1,7%, έναντι αύξησης που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2012, παρουσίασε αύξηση 2,8%, έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2011 - Μαρτίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2010 - Μαρτίου 2011, παρουσίασε αύξηση 2,7%, έναντι αύξησης 5,1%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, κατά 1,7% το μήνα Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:

α) Κατά 2,4% της ομάδας Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά, ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις πατάτες νωπές.

β) Κατά 0,5% της ομάδας Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα αλκοολούχα ποτά.

γ) Κατά 6,9% της ομάδας Στέγαση, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα ενοίκια κατοικιών.

δ) Κατά 3,8% της ομάδας Μεταφορές, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), τέλη κυκλοφορίας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα αυτοκίνητα και στα εισιτήρια αεροπλάνων.

ε) Κατά 2,7% της ομάδας Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων-καφενείων-κυλικείων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

στ) Κατά 1,1% της ομάδας Άλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη ταξιδίου-λοιπά προσωπικά είδη.

Από τις μειώσεις των δεικτών:

α) Κατά 3,6% της ομάδας Ένδυση και υπόδηση, λόγω μείωσης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

β) Κατά 0,7% της ομάδας Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα έπιπλα-καλύμματα δαπέδου και στις οικιακές υπηρεσίες.

γ) Κατά 0,9% της ομάδας Υγεία, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των νοσοκομείων και κλινικών.

δ) Κατά 1,0% της ομάδας Επικοινωνίες, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

ε) Κατά 0,9% της ομάδας Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες, λόγω μείωσης των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των βιβλίων, γραφικής ύλης-σχολικών ειδών.

στ) Κατά 1% της ομάδας Εκπαίδευση', λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.
 
newsbeast.gr

Ένα δις ευρώ ζημιά στο ΤΣΠΕΑΘ, με αρπαγή καταθέσεων και μετά τις 9 Μαρτίου;

E-mail Εκτύπωση PDF

1listiasprey*Διπλό κούρεμα υπέστη το ΤΣΠΕΑΘ, καθώς μετέτρεπαν καταθέσεις του σε ομόλογα που αγόραζε η ΤτΕ στο 100% όταν άξιζαν 30%...

Από την Ομάδα της Newstrap.gr

 Ποιο PSI; Άρπαξαν και τις καταθέσεις των δημοσιογράφων στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκαλώντας συνολική ζημιά ενός δις ευρώ στο Ταμείο τους, το οποίο έχασε περισσότερα από καταθέσεις που έγιναν, κουρεμένα ομόλογα, παρά από τα ομόλογα στα οποία είχε ήδη επενδύσει…

Επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης ζητεί η ΕΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

1houseΤην επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης συστήνει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την τριμηνιαία έκθεσή της,

Ξεδιπλώνεται σταδιακά η χρεοκοπία και το μέγα σκάνδαλο του PSI, με το οποίο έβαλαν ήδη «χέρι» στις καταθέσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

1XreokopiaelladaΝέα εμπλοκή, (με παράταση, άμεση εξόφληση ομολόγων και νέα CDS)

 Του Νίκου Κωτσικόπουλου

 

Εμπλοκή του  PSI με νέα παράταση καταρχήν έως τις 18 Απριλίου, έχουν προκαλέσει τα ομόλογα διεθνούς δικαίου που κάποιοι μεταξύ των οποίων η ολλανδική ABNAmro Bank αρνούνται να δεχθούν ανταλλαγή και κούρεμά τους για ποσά έως και 6,4 δις ευρώ όπως λένε Έλληνες αξιωματούχοι….

Η ψευδαίσθηση που άξιζε ένα τρισεκατομμύριο!

E-mail Εκτύπωση PDF

1illusionsDe Volkskrant   Amsterdam

 

 Στις 29 Μαρτίου, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ΕΕ υποστήριξαν, ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ποσά για να θωρακίσουν την ευρωζώνη από μια νέα κρίση.

Η αποτυχία του PSI και η δικαίωση της Newtrap-ακόμα δεν έχει κλείσει το PSI…Ένα συνεχές έγκλημα

E-mail Εκτύπωση PDF

1arthro*Tο κόλπο με το Μπαμπινιώτη, και πως διέλυσαν ΑΕΙ και ΤΕΙ .

*Παράδοση παιδείας σε ιδιώτες. Ακολουθούν υγεία και νοσοκομεία

 

 

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

 

 

Φτώχυναν και χρεοκόπησαν κι επισήμως τη χώρα. Κατέστρεψαν τα Ταμεία αλλά και το σύστημα υγείας, όπως από καιρό επισημαίνουμε με συνεχή δημοσιεύματα. Πάει και η παιδεία, με τα λεφτά που έκλεψαν από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και τώρα;

Μέρκελ, στο BBC: Δεν επιτρέψαμε στην Ελλάδα να βγει από το ευρώ-καταρέει η σκευωρία και ο εκβιασμός

E-mail Εκτύπωση PDF

1agelal Του Νίκου Κωτσικόπουλου

 

Αφού ενέπαιξαν επί δύο και πλέον χρόνια τον ελληνικό λαό και του φόρτωσαν συμβάσεις, φτώχεια και μνημόνια, με ψεύδη και εκβιασμούς, τώρα η σκευωρία καταρρέει. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, λέει η ίδια η Μέρκελ στο BBC. ("It would be a huge political mistake to allow Greece to leave”).

Mεγαλεία για τους"πατερούληδες" του δημοσίου: Φωτογραφήθηκαν με τη Μέρκελ!

E-mail Εκτύπωση PDF

1gseemerkelΗ αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βιωσιμότητα του χρέους ήταν το κεντρικό σημείο της τοποθέτησης του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στο Βερολίνο,

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL