NEWSTRAP.GR

Ελλάδα-Ευρωπαϊκη Ένωση

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα «οικονομικά σύμφωνα»;

E-mail Εκτύπωση PDF

1anipakΤου Adrian Hamilton

 

Η νέα συνθήκη που υπογράφηκε από τα 25 κράτη-μέλη στις Βρυξέλλες στις 2 Μαρτίου υποτίθεται ότι θα δημιουργήσει μια νέα εποχή δημοσιονομικής υπευθυνότητας και μια οικονομική ένωση. Εν τούτοις είναι ατελής και ενισχύει την αντιδημοκρατική διαπιστευτήρια της ΕΕ, όπως υποστηρίζει ένας Βρετανός αρθρογράφος.

Ο πρώτος κόμπος της θηλιάς

E-mail Εκτύπωση PDF

 

1Euro 2Τα πρώτα 7,5 δισεκατομμύρια μπήκαν σήμερα στο δημόσιο ελληνικό ταμείο για το νέο πακέτο υποτιθέμενης διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters, το μεγαλύτερο μέρος της νεοαποκτηθείσας δόσης θα καταλήξει στην αποπληρωμή των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Συνολικά η Ελλάδα έλαβε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωζώνη και 1,6 από το ΔΝΤ.  Ωστόσο, τα 4,66 δισ. από αυτά θα διατεθούν για την αποπληρωμή των χρεών προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τα υπόλοιπα 2,84 δισ. θα παραμείνουν στην Ελλάδα για κάλυψη των κενών του προϋπολογισμού.

Ήδη σημειώνεται κάποια θετική κίνηση στην εσωτερική αγορά, αφού χθες, Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε 239 εκατ. για την αποπληρωμή των φαρμακοποιών.

Η έκθεση της ΤτΕ και οι προβλέψεις για την ύφεση

E-mail Εκτύπωση PDF

trapeza-ths-ellados

Tου Κώστα Παππά

Η καινούρια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει αυτό που γνωρίζαμε καλά στην καθημερινότητά μας, μια καθημερινότητα η οποία καθορίζεται από μία λέξη , ύφεση. Αυτή την ύφεση  προβλέπει σε δυσθεώρητα ύψη και για το 2012 η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Παγκρήτια Τράπεζα: "Δεν κινδυνεύει, γιατι έχει σοβαρή διοίκηση"

E-mail Εκτύπωση PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσpagσου

Με αφορμή την υπαγωγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Παγκρήτιας Τράπεζας, Μανώλης Λαμπράκης, δήλωσε στη newstrap.gr ότι:
"Η Πανκρήτια Τράπεζα δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες συνεταιριστικές. Δεν κινδυνεύει, γιατι έχει σοβαρή διοίκηση."

Τόμσεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους

E-mail Εκτύπωση PDF

 

tomsenΔεν υπάρχουν περιθώρια για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα, παραδέχτηκε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξη που έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης, αμέσως μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ενέκρινε την συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας, με 28 δισ. ευρώ για τέσσερα έτη.

Ο κ.Τόμσεν σημείωσε, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για αποκλίσεις από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να καταστεί το χρέος μή βιώσιμο.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL