NEWSTRAP.GR

Τι είναι 24 Ευρώ για έναν…Παπαδήμο; Μια φρέσκια γαρίδα όλη κι όλη

E-mail Εκτύπωση PDF

Γράφει η Κλυταιμνήστρα

Αναγνώστεεες μου ξεράδια μου, αλλά ξέρω! Σας έλειψα! Τρεις βδομάδες τώρα λέγατε, που είναι αυτή η κ.(μπιπ)λα δημοσιογραφάρα, που δίνει νόημα στις ζωές μας και κατευθύνει επί το σαρκαστικότερο τις σκέψεις μας;

 

Ε λοιπόν έψαχνα το χρήμα... Για την ακρίβεια είχα την ειδική αποστολή όχι να εντοπίσω τη διαδρομή του μαύρου,αλλά να γίνω ιχνηλάτης για μελλοντικές πρεμούρες! Α όλα κι όλα! Ελλάδα χωρίς λαμογιά είναι μια ξενέρωτη χώρα... Χάνει τη σημασία της πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως...

1klitemnistra 1Πρώτα πήγα στη Λόντρα για να βρω καλές προσφορές σε ακίνητα! Είπα τώρα που θα την κάνουν πρώην “πλούσιοι” λόγω φτώχειας, να έχω κι εγώ κάτι να τους προτείνω, για μόνιμη κατοικία.Με το αζημίωτο και μαύρο βεβαίως! Εκεί βρήκα -δυστυχώς- τους συνήθεις πλούσιους. Αυτοί που αν το ζητήσουν, τους παρκάρουν το κότερο στη Σκουφά...

Είδα και κάποιους άλλους, αλλά συνάδελφος κουτσομπόλης μου είπε, ότι οικογενειακώς περίμεναν στο Χήθροου να αλλάξουν πτήση για Ν.Υ. Γιατί πίσω, η εταιρεία του μάγκα μπήκε στον πτωχευτικό νόμο. Μάλιστα, πριν αποχαιρετήσει τους “αχάριστους” απλήρωτους επί εξάμηνο συνεργάτες του, τους είπε ότι θα πάρουν τα...Ε ! τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα...

Καλέ μόλις επέστρεψα, με άγγιξε ο αέρας της Ελληνικής πραγματικότητας!

Καλέ ο πρωθυπουργός μας ήταν αυτός ή η μηχανική μετεμψύχωση του Ζαρατούστρα;

 

“Τάδε έφη Παπαδήμος” μετά το Υπουργικό: "Η μείωση δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Οι επιπτώσεις, όμως, είναι ηπιότερες από ό,τι έχουν εμφανιστεί. Για κάποιον που παίρνει σύνταξη 1.500 ευρώ, η σύνταξή του μειώνεται κατά 12% για το ποσόν πάνω από τα 1300 ευρώ. Μειώνεται, δηλαδή, κατά 24 ευρώ", τόνισε.

 Καλέ Αναγνώστες μου, εμείς οι κουβαρντάδες καταλήξαμε τόσο ψιλικατζήδες, που τσιγκουνευόμαστε τα 24 Ευρώπουλα για τη σωτηρία της πατρίδας ;Τι ψυχή έχουν βρε τα 24!

Πρώτον είναι προστιθέμενες οι ηλικίες των διδύμων δωδεκάχρονων ανιψιών μου! Τότε μπαμπάς και μαμά καμάρωναν για τα δύο σε μία γέννα... Τώρα -μάλλον- στο βάθος του μυαλού τους υπάρχει η νοσταλγία της ευτυχίας του τότε, που δεν είχαν κανένα! Κι εγώ, η λογική και σοφή θεία Κλύμη, τους λέω: Πάντα υπάρχει το χειρότερο... Σκεφτείτε να την είχατε πατήσει με τα επιδόματα πολυτέκνων, τις φοροαπαλλαγές για τα αυτοκίνητα, τα δίδακτρα και τα νοσήλια και όλα τα άλλα ευεργετήματα κατά της υπογεννητικότητας και ν α είχατε αραδιάσει τέσσερα-πέντε κουτσούβελα κουνέλια! Τι θα τα ταΐζατε τι θα τα ποτίζατε, πως θα τα ντύνατε ;

Α ! Εγώ είμαι με το μέρος του “Λούκου” μας, για τα 24! Ωραίο νούμερο, όσες και οι ώρες της ημέρας!Τι είναι τα 24 Ευρώ άλλωστε, για έναν «κοτζάμ» Τραπεζίτη, διεθνούς κύρους, που του προέκυψε το  «Πρωθυπουργός διαμεσολάβησης», ώστε να ζήσουμε οι φτωχοί σε μια «μη πτωχευμένη» αλλά διαρκώς υπό τη δαμόκλειο σπάθη της φτώχειας, χώρα...

 

Όποιος βεβαίως δεν μετακινείται με το ...ελικόπτερό του, όπως Εγώ και καθημερινά παίρνει μετρό, τα 24 Ευρώ είναι το πήγαινε δέκα ημερών! Το έλα είναι άλλη υπόθεση... Μπορεί και να μη γίνει ποτέ ! Εικοσιτέσσερα Ευρώ είναι το ημερομίσθιο ενός πρωτο-εργαζόμενου 25χρονου, που τέλειωσε επιμελέστατα τις σπουδές του, μιλάει δύο ή τρεις γλώσσες- όπως και τα περισσότερα ελληνόπουλα- και χειρίζεται άριστα τους  ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εργάζεται πάνω από το κανονικό, με απλήρωτες υπερωρίες, επειδή ο εργοδότης του πάντα βιάζεται και πάντα του ασκεί ψυχολογικό πόλεμο ότι υπάρχουν έξω, πολλοί άλλοι που καραδοκούν για τη θέση του! Να σκάσει λοιπόν τα 24 του μεροκάματου χωρίς διαμαρτυρίες!

 

Όχι βέβαια να αγοράσει «fairy»  για να πλύνει το τηγάνι  στο οποίο έψησε 24κεφάλια... γαρίδας!

 

Μία τυρόπιτα, ένας χυμός και ένα ταξί στο για το σπίτι του στο Αιγάλεω, γιατί το μετρό και τα λεωφορεία “κλείνουν βάρδιες” τα μεσάνυχτα. Πάνε μάνι- μάνι τα 24!

Αλλά τι το θέλει το σπίτι; Να κοιμάται στη δουλειά του... στο γραφείο, το εργοστάσιο κλπ. Θα γλιτώνει και το νοίκι. Θα πλένεται στις τουαλέτες και το καλοκαίρι θα κάνει μπάνιο στις λιμνούλες του Εθνικού κήπου και θα ρίχνει πετονιά για τα χρυσόψαρα!

Να κόψει και το σταθερό τηλέφωνο! Επιβάλλεται! Γιατί 24 Ευρώ και κάτι λεπτά είναι το πάγιο του ΟΤΕ! Είναι ένας λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ το χειμώνα που δε χρειάζεται να δροσίζεται με το λάστιχο στο μπαλκόνι. Τέρμα οι θάλασσες και οι διακοπές! Γιατί έμαθε κομπιούτερ αυτός ο προικισμένος νέος μου λέτε; Για να βλέπει βλέπει φωτο από ωραία νησάκια στο internet!

 

Καλέ Αναγνώστες μου, τι ψιλικατζήδες... τι “λογιστούληδες” της πεντάρας είναι αυτός ο Τομ-sex και οι υπόλοιποι; Καλέ τόσα δις ..μεταρυθμίσανε στα 325 εκατομμύρια κόλλησαν για να κλείσουν “ταμείο” των απαιτήσεων;

Και φοβήθηκε ο Λουκάς μας, μη μας κάνουνε ντα και τους το έκανε το χατήρι! Τι να τους κάνω, έπρεπε να μην ήμουν εκτός.... Είχαν βλέπετε να κάνουν με πολύ “μη μου απ του” πρόσωπα, που συγχύζονται και συγκινούνται εύκολα, όπως ο Μπένι και το “Παγκαλίνι του υπολοίπου”! Λιποψυχάν και λιποθυμάνε εύκολα. Πέφτουν κάτω από την ένταση και δε ξέρεις τι να κάνεις! Από τη μια πρέπει να τρέξεις για χαρτομάντιλα και από την άλλη να τους πλακώσεις στα χαστούκια , για να συνέλθουν!

Ξέρετε τι μου ψιθύρισε στο αυτί ο Σόϊμπλε προχθές στη Βόννη; Κλύμη είχαν κι άλλο τρόπο να τα βρούνε!Μήπως ακούσατε αν χαμήλωσαν και οι μισθοί των βουλευτών;

Μήπως τακτοποιήθηκε και το ζήτημα για τις διπλές συντάξεις που παίρνουν οι πρόεδροι σας, οι βουλευτές και οι λοιποί.. γιατί τα πιάνουν ως πολιτικοί τα παίρνουν και ως επαγγελματίες , εφ΄όσον εργάζονταν! Την υγειά τους να έχουνε οι άνθρωποι, αλλά πληρώνετε πολλούς επίτιμους ή τιμής ένεκεν. Να ο κ. Παπούλιας σας, που με πρόσβαλε! Πάντως έστω και με καθυστέρηση, την κίνηση την έκανε...Με λένε κακό! Αλλά μήπως οι δικοί σας “καλοί” καταργήσανε τη διάταξη που δίνει σύνταξη σε Δημάρχους αν ήταν δύο τετραετίες Δημοτικοί Σύμβουλοι και μία τετραετία Δήμαρχοι; Αυτά μου είπε ο Σόϊμπλε και τον... συμπάθησα!

Πω πω! Είπα, τι σου είναι αυτοί οι δημοτικοί “άρχοντες”; Και μετά σου λέει ότι τα χρέη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα τα εξοφλήσουμε εμείς με το δάνειο που θα πάρει ο Παπαδήμος!

Αναγνώστες μου αν κάποιος γνωρίζει, πρέπει να μου πει κι εμένα για να γνωρίζω:

Αλήθεια τι γίνεται με εκείνον τον φίλο- σύμβουλο Παπανδρέου που μπήκε στη ΔΕΗ με μισθό-μικτά- εννέα χιλιάδες; Άλλαξε μήπως πόστο ή τον “παραίτησαν”; Πόσοι άλλοι τέτοιοι υπάρχουν που τούτη την ώρα της επιβολής της χρόνιας φτώχειας, που κάνουν ταμείο με μια γερή αρπαχτή από το Δημόσιο; Μπορεί κάποιος να μου τους μετρήσει;

Η Κυβέρνηση «διεκπεραίωσης» του Λ.Π θα τακτοποιήσει και μία άλλη εκκρεμότητα όπως μάθαμε χθες Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ήλιος», που αφορά στην ενέργεια, με σημερινό καθ ύλην αρμόδιο, τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Καλέ αυτός δεν ήταν ο πρώτος διδάξας Υπουργός Οικονομίας του μνημονίου; Ο πρώτος “τσάρος” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που δίδαξε σε μας τι θα πει ΔΝΤ και στον διάδοχό του κ. Βενιζέλο, το απόλυτο yes προς τους εταίρους;

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν είναι ο Υπουργός της απόλυτης συγκατάβασης σε όσα απαιτούσαν οι τροικανοί; Το πρώτο μνημονίο, που συνυπέγραψαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δεν ήταν ο προάγγελος της όξυνσης της ύφεσης και η κύρια αιτία που επιβάλλεται το δεύτερο και σκληρότερο, που το ψήφισαν θετικά οι «199» της Βουλής!

Α εδώ θα πάρω το μέρος του κ. Παπαμωνσταντίνου! Πρόκειται για μια σταθερή αξία της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας, γι αυτό άλλωστε παρέμεινε Υπουργός. Και τώρα αφού έτρεξε τα μνημόσυνα της οικονομίας , θα... λάμψει με το “Ήλιος”. Ποια μακαρόνια “Ήλιος”αναγνώστες μου... ακτίνες θα τρώμε από εδώ και πέρα και ...ηλιόσπορους!

Αναβαθμίζεται λοιπόν πάλι ο ρόλος Παπακωνσταντίνου με την υπόθεση “Ήλιος” που καίει πάρα πολύ την Μέρκελ και cia. Γιατί από τις λογισμικές πωλήσεις ενέργειας, θα γλιτώσουν την κατρακύλα και τη φούσκα, οι μετοχές των δικών της εταιρειών φωτοβολταϊκών.

Να μην έχουμε και παράπονο...εργάτες θα έχουμε, Έλληνες επενδυτές ΔΕΝ  θα έχουμε...

Γκρινιάρηδες, άπληστοι αχόρταγοι, τσιφούτηδες...Ανάξιο λόγου βρε χαμένοι τα 24 Ευρώ... Τι ψυχή έχουν 288 Ευρώ το χρόνο; Δε φτάνουν ούτε τα χερούλια των Hermes που κρατάνε οι βουλευτίνες μας με τόση χάρη !

Λοιπόν, αυτές οι ξιπασμένες με φθονούν! Βλέπουν τη φάτσα μου φραπέ...Ξέρουν ότι συντρώγω με τη Μπουρδογιάννη.. Ξέρουν ότι κάνω γυμνισμό με τη Φλάτση και σκάνε από τη ζήλια τους. Ε ρε γέλια που θα κάνουμε τώρα που θα γυρίσουν, όλες αυτές για ψήφο στα χωριά τους. Έχουν να δούν κάτι τσοπαναρέους με γκλίτσες, σαν τον Μπάρμπα Γιώργη του καραγκιόζη! Ε ρε γλέντια!!!

Αλήθεια, το καλοκαίρι γινόταν διαδικτυακό σούσουρο για το εβδομαδιαίο ενοίκιο αρκετών χιλιάδων Ευρώ, που εισέπραττε για τη βίλα του σε νησί ο κ. Παπακωνσταντίνου!

Βεβαίως πιο πέρα, σε άλλο νησί, έχει τέσσερις μεζονετούλες άλλος Υπουργός της Κυβέρνησης Παπαδήμου, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Αβραμόπουλος. Τι έγινε τις γκρέμισαν ή μήπως... Καλέ τι έγινε η θεία Αγλαία του “Παγκαλίνι του υπολοίπου” τα τίναξε επιτέλους, για να γίνει πλουσιότερος σε ακίνητα ο ανιψιός και φτωχότερος λόγω... εφορίας;

Θυμάστε που μας απειλούσε μέσα από το “γυαλί” για τα εκατό του ακίνητα; Εκτός γυαλιού δεν τα λέει γιατί πέφτει τσάμπα μάσκα γιαουρτιού και ο χρυσός μου είναι αλλεργικός στη λακτόζη ! Να ξέρετε ότι όλοι οι πλούσιοι έχουν κάποιο κουσούρι!

Να προχθές κάποιος που ευελπιστεί να γίνε Ωνάσης, επειδή ο αείμνηστος είπε κάποτε ότι δεν μπόρεσε να αγοράσει λίγο... μπόι, τι νομίζετε ότι σκέφτεται να κάνει; Να πάει στο Λονδίνο, σε ειδική κλινική για πρόσθεση τεχνητών μελών στις γάμπες,ώστε να κερδίσει δέκα ολόκληρα εκατοστά!

 

Καλέ τι έχουν πάθει όλοι με το μπόι ; Καλέ τις γυναίκες το μήκος τις ενδιαφέρει! Εγώ έναν άντρα γουστάρω και ας είναι κοντός! Το Βλαδίμηρο... Θέλω τα μογγολικά ζυγωματικά του, τα φυσικά του...αέρια και τα επεξεργασμένα πετρέλαιά του! Θέλω τις διαμαντένιες κοτρόνες του και τις γουνάρες του να σκεπάζουν την κορμάρα μου!

Αλήθεια καλέ τι έγινε με εκείνον τον Λαυρεντιάδη, που αντί για πόντιος μας βγήκε... ποντικός και μάλιστα αρουραίος; Αυτός καλέ που εμφανίστηκε απρόσμενα και στα μίντια!

Ο άνθρωπος τα δήλωνε όλα: Φαρμακοβιομήχανος, μιντιάρχης,Τραπεζίτης και άλλα πολλά.

Του δέσμευσαν -λέει 160 εκατομμύρια σε λογαριασμούς του στην Ελβετία,

για την υπόθεση της Proton Bank! Κάποιο λάκκο θα χει η φάβα δεν μπορεί... Μήπως γίνεται το όλον θέμα, για να σβήσει η συνεργασία με βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, κουνιάδου λίαν δυνατού πολιτικού;

Αναμένωμεν! Αλλά αναγνώστες μου,αυτά είναι λεφτά! Εκατόν εξήντα εκατομμύρια Ευρώ!

Δηλαδή τα μισά από όσα ζητούσε επί πλέον η τρόικα και μας έλεγε κόψτε το λαιμό σας να τα πάρω! Και βγήκε και ο κ. Παπαδήμος και μας είπε ότι δεν είναι και τόσο σοβαρά τα πράγματα βρε παιδιά ...Τα 325 εκατομμύρια βρέθηκαν με ηπιότερο τρόπο ! Κόβοντας απλώς 24 Ευρώ κάθε μήνα, από μύά σύνταξη!

Τι να πει και αυτός, ο καημένος εκτελεστής-Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος; Όταν έχει και διαχειρίζεται τέτοια τεράστια ποσά και μετά ακούει για 24 Ευρωπουλάκια κατά σύνταξη, λέει, τι ψυχή μπορούν να έχουνε...τα ψωριασμένα;

Αλλά αναγνώστες μου, εγώ δεν πιστεύω ότι το έλεγε αυτό και πριν από κάποιες δεκαετίες. Τότε που ξεκινούσε την τραπεζική του διαδρομή... Γιατί ακόμη τότε- επί δραχμής- γινόταν ο διαγωνισμός έκθεσης με θέμα την αποταμίευση και γράφαμε  για το φασούλι το φασούλι που γεμίζει το σακούλι. Αλλά κανείς δε μας προειδοποιούσε, ότι από τις αποταμιεύσεις μας θα μπάλωναν τις τρύπες στο τσουβάλι του “κλέφτη Κράτους” των κλεφτών, για χρηματιστήρια, ατασθαλίες, μίζες και σκάνδαλα υποβρύχια!

Όχι καλέ το γλυκό υποβρύχιο! Το άλλο, το Τσοχατζό εννοώ! Και που να πάνε βόλτα και κατά Ψειρή μεριά! Εκεί να δείτε τι λόξιγκας θα πιάσει θεία ή κανονικά βρέφη!

Πλούσιος είναι όποιος παίρνει το σπουδαίο ποσόν της σύνταξης των 1300 ή και 2000 Ευρώ!

Το είπε εμμέσως ο κ. Παπαδήμος! Θα μου πείτε 40χρόνια δουλειάς με εφάμιλλα ή και παρά πάνω προσόντα από τον κ. Παπαδήμο, τα 2000 Ευρώ είναι ανταμοιβή ζωής;

Αναγνώστες μου όποιος σκέφτεται έτσι, να πάρει το καπελάκι του και να αναχωρήσει , ειδάλλως να το χωνέψει: Έτσι γίνεται σε μας. Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε από τον άλλον πλανήτη...της πλάνης και της παραπλάνησης!

Εδώ στο Ellada όλα επιτρέπονται και όλα παραβιάζονται ! Όπως ακριβώς έγινε με τις συνειδήσεις της επιτροπής προσλήψεων στην ΕΡΤ!

Αποφάσισαν ότι κάποιος με τέσσερις δουλειές, μπορεί να προσληφθεί και σαν συμβασιούχος στη Δημόσια Τηλεόραση, αποστερώντας το ψωμί από άλλον εργαζόμενο, χωρίς δεύτερη δουλειά!

Στην ΕΡΤ, δημοσιογράφος έγινε αυτόχειρας, επειδή και ΑμΕα ήταν και κοντά στη σύνταξη και άλλους πόρους για να ζήσει δεν είχε... Αν τους ακούσω και βγουν να μου πουν πάλι συμπονετικές ιστορίες και περί αλληλεγγύης και πράσινα άλογα, αλίμονό τους!

Τον ρωτήσανε τον κάποιον τι είχες... Γιάννη ; Ότι είχα πάντα...τους απάντησε! Και μια και δύο και πέντε δουλειές, με προσόντα τη μετριότητά μου και την ασυνειδησία μου!

Add comment


Security code
Refresh