NEWSTRAP.GR

Με τους νέους

Δύο μετάλλια και τρεις τιμητικές διακρίσεις στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας κατέκτησαν Έλληνες μαθητές!

E-mail Εκτύπωση PDF

1328729-191399927Γράφει η Χριστιάννα Λούπα

Με δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις τιμητικές διακρίσεις επέστρεψαν στην Ελλάδα οι μαθητές της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στην 5η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που πραγματοποιήθηκε (από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου) στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Το κλειδί του Παραδείσου δεν είναι πια το πτυχίο του πανεπιστήμιου

E-mail Εκτύπωση PDF

foitites_783634447Γράφει ο Χρήστος Κάτσικας

Η μεγάλη πτώση των φετινών βάσεων εισαγωγής ακόμη και σε σχολές περιζήτητες και υψηλόβαθμες, καθώς και η είσοδος σε πολλές σχολές με πολύ χαμηλές - στην ουσία απορριπτικές - βαθμολογίες, αναδείχθηκαν με ιδιαίτερο τρόπο στα ΜΜΕ.

Κρέμασαν πινακίδα "είμαι κλέφτης" σε 10χρονο!...

E-mail Εκτύπωση PDF

shrekΣάλο έχει προκαλέσει η τιμωρία που επέβαλε μια μητέρα στον γιο της στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Τον ανάγκασε να σταθεί σε ένα πάρκο φορώντας μια πινακίδα που έγραφε "μην με εμπιστεύεστε. Θα κλέψω από εσάς, καθώς είμαι κλέφτης"!

boy

Αγιασμός με πάνω από 20.000 κενά εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία

E-mail Εκτύπωση PDF

Sxoliki_aithousaΠερισσότερα από 20.000 αναμένεται να είναι τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Χρυσός» Ελληνας στα Μαθηματικά

E-mail Εκτύπωση PDF

server=827&filename=xrisis.jpg&res=mediumΝα διακριθεί ανάμεσα σε 560 "μαθηματικά μυαλά" από 101 χώρες κατάφερε ο μαθητής Γιώργος Βλάχος, που κατέκτησε την πρώτη θέση. Ακόμα τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεία στις αποσκευές της ελληνικής ομάδας. Ενα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια κέρδισαν Ελληνες μαθητές στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία έγινε στο Αμστερνταμ στο διάστημα από 13 έως 24 Ιουλίου. Οπως υπογραμμίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, "νιώθουμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την κατάκτηση για πρώτη φορά ενός χρυσού μεταλλίου στη Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αποστολής συμπληρώνεται ακόμη με τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεία.

Με αλλαγές στη Βουλή το ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

E-mail Εκτύπωση PDF

f5c50d107cc408bd75d6e7818f57482eΜε σημαντικές αλλαγές κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος. Αυτό προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις του νέου νομοθετήματος.

Οι Νέοι μεταξύ μας: Η Χαμένη έννοια του Ερασιτέχνη

E-mail Εκτύπωση PDF

11marizaΜαρίζα Διαμιανού Μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χολαργού

"Αναζητώ το κλειδί της απόδρασης"

" Έρασιτέχνης" ετυμολογικά σημαίνει αυτός που ερωτεύεται την τέχνη, κάτι τόσο όμορφο και δυνατό.

Στις μέρες μας έχει υποτιμηθεί πολύ ο ρόλος του ερασιτέχνη.

θεωρείται αυτός που προσπαθεί και δεν καταφέρνει τίποτα παραπάνω. Και όλα αυτά τα συναισθήματα που μεταδίδει και διαθέτει θυσιάζονται στο βωμό της δόξας.

Ποιος πολιτικός-και όχι μόνο- θα απαντήσει στη Θάλεια;

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Θάλεια είναι μια 14χρονη μαθήτρια της 3ης γυμνασίου και έγραψε την έκθεση που ακολουθεί, η οποία είχε ως θέμα το "κοινοβούλιο και την δημοκρατία":

Facebook ο νέος κόσμος!

E-mail Εκτύπωση PDF

11marizaτης Μαρίζας Διαμιανού Μαθήτριας  του 2ου Λυκείου Χολαργού

Σε μια εποχή εύθραστη σαν γυαλί, που φοβόμαστε να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά και τις βαθύτερες σκέψεις μας. Τότε προσπαθούμε να ξεφύγουμε και κρυβόμαστε πίσω από ένα κομμάτι γυαλί, έναν άψυχο κόσμο στην μορφή της παγωμένης οθόνης του υπολογιστή μας.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL