NEWSTRAP.GR

Υγεία

Πυρηνική ιατρική κατά του πόνου

E-mail Εκτύπωση PDF

Θεραπεία xρόνιας αρθρίτιδας με ένεση ραδιοϋμενόλυσης

Tο κορυφαίο ιατρικό επίτευγμα του 2011

E-mail Εκτύπωση PDF

Μια διεθνής κλινική δοκιμή, που έδειξε ότι τα φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης του ιού HIV, ήταν το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα το 2011, σύμφωνα με το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Science.

Εγκρίθηκε η υπερθερμία ως θεραπεία του καρκίνου

E-mail Εκτύπωση PDF

Μια μέθοδος που είναι ευρέως διαδεδομένη διεθνώς, έγινε δεκτή ως ιατρική πράξη, από το ελληνικό Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Αυξάνει η διατροφή το μητρικό γάλα;

E-mail Εκτύπωση PDF

mednews_1480_0.jpegΗ ποσότητα του μητρικού γάλακτος δεν επηρεάζεται τόσο από την καθημερινή διατροφική πρόσληψη της μητέρας, όσο επηρεάζεται από τη ... συχνότητα του θηλασμού. Αυτή είναι που αυξάνει την ποσότητα παραγωγής μητρικού γάλακτος.

Τέλος το πρόβλημα της σκολίωσης

E-mail Εκτύπωση PDF

mednews_1460_0.jpegΤέλος στο πρόβλημα χιλιάδων παιδιών έρχε ... ται να βάλει μια μαγνητική ράβδος που τοποθετείται στη σπονδυλική στήλη, μεγαλώνει μαζί με τα οστά και τη θεραπεύει.

«Φαρμάκι» οι τιμές των φαρμάκων για την Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση PDF

farmaka.jpgΓύρω στο 3.384,50% κερδίζουν οι φαρμακο-βιομηχανίες στη χώρα μας από υπερκοστολογήσεις φαρμάκων! Από την άλλη, μειώστε τις τις φαρμακευτικές δαπάνες σας, πιέζουν οι δανειστές μας! Όμως ο μύθος περί των ακριβών φαρμάκων στην Ελλάδα, δε συνεπάγεται «υπερκέρδη» στα φαρμακεία, ούτε στον κλάδο των φαρμακοποιών που βάλλεται κατά καιρούς από πολιτικές του Υπουργείου Υγεία!

Σπανάκι: ατσαλώνει τον οργανισμό

E-mail Εκτύπωση PDF

mednews_1399_0.jpegΤο σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μία κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες ... που περιέχουν.

Με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα σχετίζεται το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

E-mail Εκτύπωση PDF

AFB858D7968CF424F1A79B8AC073955B-300x199.jpgΗ κατανάλωση γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προδιαθέτει σε απόκτηση παιδιού με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. Ανάλογος συσχετισμός δεν προκύπτει για το γάλα.

Ισχυρότερο το ανοσοποιητικό των γυναικών

E-mail Εκτύπωση PDF

mednews_1330_0.jpegΟι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο και οι άνδρες το ασθενές από άποψη υγείας και αντοχής στις ασθένειες, καθώς οι πρώτες έχουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL