NEWSTRAP.GR

Η εξομολόγηση του ‘’δικού μας’’ Λουδοβίκου

E-mail Εκτύπωση PDF

Της loudoΜαρίτας Αλημίση

Η εξομολόγηση μιας τελείας είναι το τελευταίο βιβλίο του Γιώργη Τραμουντάνη, κατά κόσμον Λουδοβίκος των Ανωγείων. Ο τραγουδοποιός ξεδιπλώνει το συγγραφικό του ταλέντο επιβεβαιώνοντας τη βαθιά επιρροή του από τις απλές, αλλά ουσιαστικές αξίες της ζωής.

Μιλά  μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, κυρίως, για τα σημεία της στίξης θέλοντας να αναδείξει τη σημαντικότητα των μικρών φαινομενικά πραγμάτων στην ευτυχία του ανθρώπου.Χαρακτηριστικός είναι ο μονόλογος της ταπεινής τελείας...

Ήθελα να έχω πιο πολύ μπόι 
μ’ενοχλεί που πάντα μπροστά μου

υψώνεται ένα κεφαλαίο γράμμα.

Είμαι χαρούμενη που οι ερωτευμένοι

δεν με ξέρουν και περήφανη

που με επιλέγει η σιωπή.

Στα νιάτα μου έκανα και εγώ 
την επανάστασή μου

και το μόνο που κατάφερα

ήταν να γίνω μια άνω τελεία.

Όσο για το όνομα μου..

ήθελα ο τόνος να είναι στο έψιλον.

Ένας σύγχρονος παραμυθάς ο Λουδοβίκος με όπλο του την πένα, αυτή τη φορά, μας  ταξιδεύει με εκέινη τη μοναδική αίσθηση αντίληψης των πραγμάτων που διαθέτει.Μπορεί να αφήνει κατά μέρος για λίγο το μαντολίνο του, τα αφηγήματα του, ωστόσο, καταφέρνουν να αγγίξουν τις δικές μας χορδές...Ο έρωτας, αιώνιος πρωταγωνιστής έχει την τιμητική του ενώ η εικονογράφηση με τους πίνακες του Γεώργιου Κορδή μας βοηθά να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι...

Comments  

+1 #1 Α.Λ. 2012-02-26 19:12
Εγώ δεν βρήκα δουλειά στην Ελλάδα και πήγα στο εξωτερικό κι έκανα κι εγώ την επανάστασή μου και έγινα άνω τελεία από το πουθενά.

Ελληνικό ερωτηματικό.

Add comment

Security code
Refresh