NEWSTRAP.GR

Η 'χρηματοδότησης κομμάτων' film παρουσιάζει: "Χτυπο-ψήφοι στα θρανία"

E-mail Εκτύπωση PDF

Γράφει η Έρρικα Ρούσσουps

"Λεφτά υπάρχουν..."-το έχουμε ξαναπεί.
"... Πάνε στα κόμματα"-το έχουμε ξαναγράψει.

Πολλούς, το γεγονός αυτό τους εκνεύρισε.
Ακόμη περισσότερους, τους έβγαλε εκτός εαυτού.
Μερικούς άλλους, δεν τους άγγιξε καν-θα έβλεπαν star ή ακόμα χειρότερα, mega εκείνη την ώρα-.

Απαντώτας στους επικριτές τους, τα πολιτικά κόμματα, ετοιμάζοντας την ποδιά για το σχολείο, εξηγούν: "Η οικονομική ενίσχυση γίνεται για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς".

Κάτι τέτοια δημοσιεύονται και πραγματικά αρχίζω να ψάχνω να ψηφίσω τον Γκόρτσο του Παπαγιαννόπουλου-τουλάχιστον εκείνος είναι αποδεδειγμένα ανύπαρκτος-.

Ναι, λοιπόν, είναι αλήθεια. Τα πολιτικά κόμματα θα ενισχυθούν κατά 7.720.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για να επιμορφωθούν. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012.

Το ποσό κατανέμεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ, ΝΔ 2.429.469, ΚΚΕ 746.737, ΛΑΟΣ 622.748, ΣΥΡΙΖΑ 556.005, Οικολόγοι Πράσινοι 257.333.
 
Αλήθεια, πάνω σε τι να επιμορφωθούν;
Πώς να εκμεταλλεύονται συνταξιούχους;
Πώς να ρίχνουν τα όνειρα των νέων στην ανεργία;
Πώς να πουλάνε φορολογώντας τον "ξενοδόχο";

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κερδίσαμε σκόντο στα μαθήματα επιμόρφωσης. Στην ηθοποιϊα πέρασαν όλοι με πολύ καλούς βαθμούς, το 2009. 

Δε φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε. Πήγαμε να αψηφήσουμε ολόκληρο Αϊνστάιν. Δε γίνεται όμως να αντιμετωπίσεις την ανθρώπινη ηλιθιότητα. Απλά, δε γίνεται. Ο Αντωνάκης, ο Γιωργάκης  κι άλλοι άκηδες νομίζαμε ότι υπάρχουν στη ζωή μας με υποκοριστικά λόγω νοητικής κατωτερότητας. Τι γέλια, τι σάτιρα, τι εκπομπή. Κι όλα αυτά γιατί; Για να πέσουν τόσο χαμηλά ώστε να γίνουν Πρωθυπουργοί.

Τόσοι βγαίνουν και δήθεν απορούν. Πώς γίνεται να βγαίνουν ακόμα οι ίδιοι. Με την απλή μέθοδο των τριών. Βλέποντας τον ηλίθιο κανείς, τον θεωρεί κατώτερο, άρα δεν το φοβάται. Τον ψηφίζει, αλλά για να το κάνει πρέπει να τον καταλάβει. Άρα, πέφτει στο επίπεδό του. Μετά τι γίνεται; Ο ηλίθιος τον κερδίζει λόγω εμπειρίας! Έτσι απλά, οι άκηδες μπαίνουν στο σπίτι μας. Όχι ως υποψήφιοι. Ως κακομοίρηδες. Ως αυτοί που μας κάνουν να γελάμε. Αποτέλεσμα;  Ο λαός ποτέ δεν έχει πέσει έξω: "Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος".

Σε όλους εκείνους λοιπόν που:
-Απορούν πώς γίνεται να υπάρχει ακόμα η Βουλή.
-Δεν καταλαβαίνουν πώς οι δημοσκοπήσεις κλείνουν το μάτι στον Αντωνάκη.
 
Να επαναλάβουν την απορία τους την ώρα που θα κοροϊδεύουν αραχτοί σε έναν καναπέ...



Add comment


Security code
Refresh