NEWSTRAP.GR

Ταινία πρόσληψης από τα ΕΛ.ΤΑ.: "Χίλιες και μία ψήφοι!"

E-mail Εκτύπωση PDF

Γράφει η Έρρικα Ρούσσουkor

"-Εσύ κλείσε!
-Όχι, εσύ κλείσε!
-Όχι, εσύ!
-Όχι, εσύ!"

Η διαφήμιση της γνωστής κινητής τηλεφωνίας μπορεί να έχει σταματήσει να προβάλλεται, ο διάλογός της όμως, έχει "σπάσει ταμεία" στη-ψηφοθηρική μας, βεβαίως, βεβαίως!- Βουλή.

Ένα ζευγάρι-δύο κόμματα.

Μιλούν στο τηλέφωνο-μιλούν στα "μικρόφωνα".
Ο ένας προτρέπει τον άλλο να κλείσει σκεπτόμενος τις τύψεις που το έκλεισε πρώτος- Ο ένας κατηγορεί τον άλλο για ρουσφέτια σκεπτόμενος τις ψήφους που θα κερδίσει πρώτος.

Η "πέτρα του σκανδάλου"; Αυτήν τη φορά, το γεγονός ότι στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).

Όμως, η ιστορία δε μένει εκεί. Λίγο μόλις αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Μεγάλη η "πέτρα"; Όχι μεγαλύτερη από την κατεύθυνσή της.  Κάπως έτσι, άρχισαν τα...μικρόφωνα.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους». Προχωρά σε βαρύγδουπες δηλώσεις τύπου «Σε αντίθετη περίπτωση ως κυβέρνηση, η ΝΔ, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους»- λογικό, έχουν κι οι δικοί τους ψηφοφόροι ψυχή.

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω του πολιτικού του Γραφείου, θα απαντήσει-αλίμονο- ότι «επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή». Και, αναμενόμενα, και αυτό θα κλείσει σκληρά-πολλά νεύρα, σιγά μη σκίσουν και κανένα...νομοσχέδιο- και ειρωνικά: «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει ο πρώτος συγγνώμη από το ΠαΣοΚ εκ μέρους της ΝΔ».

Κοινώς, με φόντο το ελληνικό κοινοβούλιο:

"-Εσύ τους προσέλαβες για να πάρεις καμιά ψήφο!
-Όχι, εσύ τους προσέλαβες για να πάρεις καμιά ψήφο!
-Όχι, εσύ!
-Όχι, εσύ!"

Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς τους ότι το καμιά για εμάς δεν είναι μεταφορικό; Στο δρόμο της χαμένης ψήφου, αρχίσαν τα ρουσφέτια, οι υποσχέσεις και οι θέσεις-έκπληξη;

Προφανώς κανείς δεν τους έχει εξηγήσει ότι πέρα από κακοπαιγμένο σήριαλ έχουν γίνει και κακοστημένη διαφήμιση.

Κοιτώντας τις δηλώσεις και τις προτάσεις δεν μπορώ παρά, ρητορικά και μόνο, να απορήσω:
Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι θα προσληφθούν για οχτώ μήνες μόνο και μόνο για της...κάλπης τους το χαβά. Η "λεπτομέρια" ότι αμέσως μετά θα πεταχτούν το πιθανότερο-γιατί ως δια μαγείας, θα είναι υπερπληθής ο τομέας-. Η τύχη(!) που αναγκάζει σε υποβολή αιτήσεων έως τις 29 Απριλίου-κάπου μια βδομάδα μετά δεν είναι οι εκλογές(;)-.

Όλα αυτά, είναι τα ψιλά γράμματα που φτιάχνουν φανταχτερές ανακοινώσεις. Όταν ο στόχος του ελληνικού κοινοβουλίου γίνει επιτέλους ο άνθρωπος κι όχι η ψήφος του, ας μας ενημερώσει κάποιος. Προς το παρόν κουραστήκαμε να κάνουμε zapping.

Πότε θα πάρω το τηλεκοντρόλ μου και θα φύγω;! Αφού, φυσικά, σβήσω πρώτα την "τηλεόραση".

Add comment


Security code
Refresh