NEWSTRAP.GR

Όπου ακούς αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ κράτα και μεγάλο..."φακελάκι"

E-mail Εκτύπωση PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσσουfakelaki

Όταν η κυβέρνηση και οι οδηγίες της Τρόικα(;) προτείνουν, η ομήγυρη σιωπεί- από φόβο μήπως σε λίγο νομιμοποιήσουν και το ρουσφέτι-ξέχασα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν χάρη στους νέους (!!) πολιτικούς συνδυασμούς!-

Ξεκίνησαν με πρόταση ένταξης όλων των πολιτών στον ΕΟΠΥΥ. Συνέχισαν με συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Εξήγησαν την ανάγκη αλλαγή; του συστήματος αμοιβών των γιατρών. Για να καταλήξουν-και αν-; Στη νομιμοποίηση του γνωστού πλην τίμιου «φακελακίου», ώστε να επιτευχθούν οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία- πού πήγε το μυαλό μας!-

Η έκθεση περιλαμβάνεται στο «Βήμα της Κυριακής», και εξηγεί ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης, φαρμακευτικών εταιρειών, γιατρών, φαρμακείων, χονδρεμπόρων και των οργανώσεων των ασθενών σε έναν κώδικα καλής συμπεριφοράς όσον αφορά στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ όλων των μερών.

Πρόταση της Τρόικα, μάλιστα, παροτρύνει-με τους γνωστούς ευγενικούς της τρόπους- την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από τη Σουηδία, η οποία έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει έναν τέτοιο κώδικα.

Για να μειωθούν οι λίστες αναμονής -ειδικά στα χειρουργεία-, προτείνεται να επανεξεταστεί το σύστημα αμοιβής των γιατρών και να ενσωματωθεί σε αυτήν η συμμετοχή του ιδιώτη (φακελάκι) προκειμένου να νομιμοποιηθεί η συναλλαγή και εν τέλει να φορολογείται και ο γιατρός για το σύνολο των εισοδημάτων του.

Μια μικρή ταπεινή πρόταση-πρόβλεψη: "Μήπως επόμενο βήμα θα είναι και η συγχώνευση με τα ΕΛ.ΤΑ"; Όχι τίποτα άλλο, αμαρτία-μέρες που είναι- να χαθούν τόσα φακελάκια!

Add comment


Security code
Refresh