NEWSTRAP.GR

Μέρκελ, στο BBC: Δεν επιτρέψαμε στην Ελλάδα να βγει από το ευρώ-καταρέει η σκευωρία και ο εκβιασμός

E-mail Εκτύπωση PDF

1agelal Του Νίκου Κωτσικόπουλου

 

Αφού ενέπαιξαν επί δύο και πλέον χρόνια τον ελληνικό λαό και του φόρτωσαν συμβάσεις, φτώχεια και μνημόνια, με ψεύδη και εκβιασμούς, τώρα η σκευωρία καταρρέει. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, λέει η ίδια η Μέρκελ στο BBC. ("It would be a huge political mistake to allow Greece to leave”).

 

Η σκευωρία, ότι τάχα θα… πέταγαν την Ελλάδα από την Ευρώπη και το ευρώ, γκρεμίζεται με τον πιο εμφατικό τρόπο. Μα ο Σόιμπλε, όπως θα δούμε και θα θυμηθούμε, δεν είπε πρόσφατα ότι θα μας πετάξει έξω και μας κάνει δήθεν, χάρη;

Η ίδια η Μέρκελ παραδέχεται όλα τα παραπάνω ΑΠΟΨΕ, σε βαρυσήμαντη αποκλειστική βραδινή συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC, όπου δηλώνει ακριβώς το αντίθετο:

Δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε. «Θα ήταν λάθος αν επιτρέπαμε στην Ελλάδα να φύγει, από το ευρώ».

Η Μέρκελ δηλαδή, επιβεβαιώνει απολύτως αυτά που έγραφε και φώναζε πριν καν προσφύγουμε στο ΔΝΤ από το 2010, ο υπογράφων και ελάχιστοι άλλοι, ξεσκεπάζοντας με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο όλο το κόλπο που στήθηκε ώστε να υποχρεωθεί η Ελλάδα να αποδεχθεί τα πάντα, προκειμένου, δήθεν, να μείνει στο ευρώ..

Ώστε να δεχθούν οι Έλληνες να ξεπουληθεί το σύμπαν, να απομονωθεί η χώρα, να αυξηθεί και να γίνει εγγυημένο το χρέος, να μείνουν στο δρόμο οι άνεργοι. Ώστε να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες, το σύστημα, η Ευρωζώνη. Και τώρα αφού κέρδισαν χρόνο, αφού κούρεψαν τα Ταμεία μας και το ΑΕΠ της χώρας, μας το λένε και κατάμουτρα, έχοντας δεσμεύσει την Ελλάδα, σε πρωτοφανείς αποικιοκρατικές συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε μεγάλη αποκαλυπτική συνέντευξή της στο βρετανικό κανάλι BBC, ότι:

*«Θα ήταν ένα τεράστιο πολιτικό λάθος αν επέτρεπαν στη χρεωμένη Ελλάδα, να φύγει από τη ζώνη του ευρώ».

Γιατί; Γιατί όπως αναφέρεται, έτσι θα αδυνάτιζε απίστευτα, ("incredibly weakened”) η ζώνη του ευρώ και όλοι θα έψαχναn να βρουν ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φύγει…

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στα βραδινά νέα του καναλιού (Newsnight), είπε ότι «η  Γερμανία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει ενωμένη την Ευρωζώνη».

Η συνέντευξη είναι βαρυσήμαντη. Έχει τη βαρύτητα τουλάχιστον όσων αποκάλυψε ο Ντομινίκ, για τη μεθόδευση να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αν όχι και μεγαλύτερη. Γιατί με το εφεύρημα και τον εκβιασμό της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κυβέρνησε ο Γιωργάκης, κυβερνάει ο Παπαδήμος και παραμένει στο απυρόβλητο η μη ανταγωνιστική ελληνική επιχειρηματική ελίτ, αλλά  και το ακαδημαϊκό καθηγητικό (ενίοτε ψευτοαριστερό ευρωλιγούρικο κατεστημένο), που δίνει μασημένη τροφή στα media, για να παίζουν αυτό το παραμύθι.

Ακόμα έχει σημασία η συνέντευξη Μέρκελ, γιατί με τον ίδιο εκβιασμό θα επιχειρήσουν να συγκυβερνήσουν στη συνέχεια για λίγο και διάφορα μεικτά σχήματα, μέχρι να αναστραφεί η πολιτική αυτή ή να έρθουν τα ελικόπτερα, καθώς η κρίση θα βαθαίνει, η φτώχεια θα μεγαλώνει, η πείνα θα θεριεύει και θα παίρνει τότε διαστάσεις, η αύξηση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Κι έχει σημασία αυτή η συνέντευξη γιατί στέλνει ΞΑΝΑ ευθέως στους διαπλεκόμενους και μη επιχειρηματίες, μήνυμα, ότι ΔΕΝ θα έχουν πεδίο ανέλιξης… Όχι όλοι τουλάχιστον. Αυτοί γνωρίζουν άλλωστε, έχουν πάρει το ΜΗΝΥΜΑ από καιρό άσχετα αν κάποιοι το κρύβουν…

Στη συνέντευξη η Μέρκελ, επιχείρησε ακόμα να καθησυχάσει τους φόβους για άλλα τέτοια «σωσίβια» σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι έχουν αποκτήσει εμπειρία, από τα μεγάλα μαθήματα που πήραν.. (Με άλλα λόγια το πειραματόζωο η Ελλάδα, χρησίμευσε για να δουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν στους άλλους όπου θα εφαρμόσουν τα ίδια)…

Άλλωστε η Μέρκελ  στην ίδια συνέντευξη, επικρότησε το πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να ζει πάνω από τις δυνατότητές της». Σύμφωνα με όσα είπε ακόμα:

Η Ελλάδα κέρδισε πρόσφατα την έγκριση για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δις ευρώ που προορίζονται για να τη βοηθήσουν να μείνει εν ζωή  μέχρι το 2014». (σ.σ. Μετά; Και πως θα δανειζόμαστε ή θα ζούμε, με το χρέος πάνω από το 120% του ΑΕΠ και έχοντας ήδη ξεπουλήσει φθηνά τόσο τη δημόσια όσο και την ιδιωτική περιουσία; )

Η Γερμανία έχει να πληρώσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα για το πακέτο – κάτι που εξόργισε πολλούς Γερμανούς πολίτες και πολιτικούς». (σ.σ. Έχουν δίκιο να εξοργίζονται αλλά δεν τους φταίει η Ελλάδα. Φταίνε οι τράπεζές τους).

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει  το μέλλον της Ελλάδας, η  Μέρκελ δήλωσε στην εκπομπή Newsnight του BBC, ότι η Αθήνα είχε επανειλημμένα τονίσει, πως “ήθελε να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης”. «Έχει μεγάλες αδυναμίες, είτε βρίσκονται στην διοίκηση είτε στην ανταγωνιστικότητα της επιχειρηματικής κοινότητας τους, αλλά προσπαθεί να τις ξεπεράσει», είπε.

«Θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος», πρόσθεσε. (σ.σ. Πράγμα που κανείς δεν λέει, καθώς ψεύδονται παίζοντας την κολοκυθιά: «Άντε φέτος, άντε του χρόνου». Άλλωστε και ο διορισμένος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τα ίδια λέει αποκρύπτοντας πόσες δεκαετίες μπορεί να κρατήσει η ύφεση και ο οικονομικός βάλτος του αποπληθωριστικού σπιράλ).

Αλλά η αποκαλυπτική ατάκα της  Μέρκελ στην προηγούμενη παράγραφο, ήταν άλλη: Μιλώντας για τους επιχειρηματίες με αυτό τον τρόπο (σ.σ. Προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων –“competitiveness of their business community”), κάρφωσε άγρια τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και τις ελίτ που πιέζουν για την λιτότητα των άλλων και δεν πληρώνουν φόρους, αλλά εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο πότε ελέγχοντας τα media και πότε καίγοντας εξαρτημένους διαβρωμένους συνδικαλιστές ή μικρολαμόγια, ώστε πάντα το φώς να πέφτει αλλού. Για μίζες, SIEMENS και υποβρύχια όμως, δεν μιλά κανείς….

Για το επίμαχο θέμα του ευρώ όπου μας κράτησαν με το ζόρι για να μην διαλυθεί η Ένωση, η Μέρκελ είπε: «Έχουμε πάρει την απόφαση για μια νομισματική ένωση. Αυτό δεν είναι μόνο μια νομισματική απόφαση, είναι μία πολιτική απόφαση. Θα ήταν καταστροφικό αν έπρεπε να πούμε σε έναν από αυτούς που αποφάσισαν να είναι μαζί μας: “Δεν σας θέλουμε πια” ».

Έτσι εξηγεί δηλαδή γιατί δεν μας επέτρεψε να φύγουμε. (σ.σ. Γιατί θα ήταν καταστροφικό; ΓΙΑΤΙ κα.  Μέρκελ θα ήταν καταστροφικό;)

Και η ίδια συνεχίζει:

«Όλη η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αδυνατίσει απίστευτα και όλοι θα έψαχναν να βρουν ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φύγει. Θα ήταν ένα τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να φύγει. Γι 'αυτό θα καταστεί σαφές με την Ελλάδα, να πούμε: “Αν θέλετε να είστε μέρος ενός κοινού νομίσματος θα πρέπει να κάνετε την εργασία σας και παράλληλα θα σας στηρίξουμε πάντα”».  (σ.σ. με άλλα λόγια η Ελλάδα είναι το τέχνασμα για να προχωρήσει μία ενοποίηση της Ευρώπης, με όρους που εξυπηρετούν την Γερμανία. Προς το σκοπό αυτό, οι Έλληνες θα κάνουν τη δουλειά τους λοιδωρούμενοι, ότι είναι τεμπέληδες…)

*Όσοι γνωρίζετε αγγλικά η διεύθυνση (link) του BBC με την παρουσίαση του ρεπορτάζ και στιγμιότυπα από βίντεο της συνέντευξης που θα δουν οι Βρετανοί σήμερα το βράδυ είναι εδώ. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17497656

*Και όσοι θέλετε να δείτε στα ελληνικά κανάλια τι τάχα μου, έλεγε ο Σόιμπλε, πριν λίγες ημέρες εδώ: http://youtu.be/DXXWrUnqONg

 

Add comment


Security code
Refresh