NEWSTRAP.GR

Αγγλία έχεις ταλέντο !!!

E-mail Εκτύπωση PDF

1aggliaΓράφει ο Απολιτικός

 

Αν οι πολιτικές επιλογές αντιγράφονται και μεταφέρονται με την ίδια ταχύτητα και συχνότητα, όπως οι εκπομπές της τηλεόρασης, τότε αλλοίμονό μας !!!

Ως επιδρομή στη μεσαία τάξη των συνταξιούχων, χαρακτηρίζει ο αγγλικός τύπος τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπεύθυνου άγγλου υπουργού της κυβέρνησης Cameron,  επί του προϋπολογισμού George Osborne.

 

Ο “υπεύθυνος  Θυσαυροφυλακίου”, όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται οι απανταχού ειδήμονες που ασχολούνται με τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργησε  μια φοροαπαλλαγή που είχε καθιερώσει ένα αιώνα νωρίτερα ο Winston Churchill.

Η φορολογική αυτή επιβάρυνση ονομάστηκε αμέσως  Granny Tax  δηλ. “φόρος της γιαγιάς”,

Έτσι με την κατάργηση του θεσμού των “σχετικών με την ηλικία επιδομάτων”, οι άνω των 65 ετών συνταξιούχοι, που ανέρχονται περίπου σε πέντε εκατ., πρόκειται να πληρώσουν επιπλέον φόρο 3,3 δισ. Λίρες μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται  κατά μέσο όρο, £ 285 το χρόνο.

 

Ο κ. Όσμπορν χαρακτήρισε τη κατάργηση της φοροαπαλλαγής  ως «απλούστευση» της γραφειοκρατικής διαδικασίας,η οποία θα έπρεπε να ήταν ευπρόσδεκτη από τους συνταξιούχους, που δεν θα πρέπει να συμπληρώνουν πλέον φορολογικά έντυπα. Κι αυτό γιατί πολλοί συνταξιούχοι δεν διεκδικούν την πρόσθετη αυτή φορολογική ανακούφιση, όπως το δικαιολόγησε, με βάση τις στατιστικές του.

 

Σε μια υποδειγματική για την επιμέλειά της, αναλυτική μελέτη *, η “The Telegraph”, παρουσιάζει με διαγράμματα όλα τα στοιχεία και της επιβαρύνσεις του αγγλικού προϋπολογισμού, για κάθε κατηγορία, κάτι που ουδέποτε έκανε ο ελληνικός τύπος, του οποίου η κυκλοφορία βασίζεται αποκλειστικά στα “συνοδά προϊόντα”.

Απ' ότι φαίνεται το αξιοζήλευτο της μελέτης συγκινεί περισσότερο εμάς τους πολίτες και όχι τους εκπροσώπους του “κατευθυνόμενης” ελληνικής δημοσιογραφίας.

 

(*) μπορείτε να την δείτε στο σχετικό ιστότοπο και τους συνδέσμους του :

http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/how-budget-affect-me/9159295/Budget-2012-Granny-tax-hits-five-million-pensioners.html

Add comment


Security code
Refresh