NEWSTRAP.GR

KFC: Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα μολυσμένα κοτόπουλα

E-mail Εκτύπωση PDF

kfc-chicken

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

8 εκατ. δολάρια Αυστραλίας καλείται να δώσει η KFC, ως αποζημίωση, στην οικογένεια ενός κοριτσιού, που καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από κατανάλωση σάντουιτς κοτόπουλο.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ν. Νότιας Ουαλίας έκρινε την περασμένη Παρασκευή πως η εταιρεία αθέτησε την υποχρέωση της να φροντίσει το 14χρονο, σήμερα, κορίτσι μετά την δηλητηρίαση.

Ποινή για την KFC, 8 εκατ. δολάρια συν τα δικαστικά έξοδα.

Η Μόνικα Σαμάαν, 7 ετών όταν συνέβη το περιστατικό το 2005, βρέθηκε σε ένα εστιατόριο KFC κοντά στο Σίδνεϊ με τον αδερφό και την μητέρα της. Κατανάλωσαν «twister» σάντουιτς και μολύνθηκαν από σαλμονέλα. Νοσηλέυτηκαν. Οι δύο γλίτωσαν. Το κορίτσι καταδικάστηκε σε μια ζωή μισή.

Το KFC, της εταιρίας Yum! Brands, θεώρησε το συμβάν ένα τραγικό περιστατικό, αλλά εξέφρασε την "βαθιά του απογοήτευση και έκπληξη από την απόφαση" των γονέων να τη μηνύσουν. Άσκησε έφεση. Δεν κατάφερε να κερδίσει.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζόρτζ Βλαχάκης, μίλησε στα αυστραλιανά Μέσα και δήλωσε ότι η πάθηση του κοριτσιού έχει "εξανεμίσει τους πολύ περιορισμένους πόρους της οικογένειας".

Κατά τον ίδιο η αποζημίωση αυτή ήταν αναγκαία.

Add comment


Security code
Refresh