NEWSTRAP.GR

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εναντίον Μπαμπινιώτη

E-mail Εκτύπωση PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσσου1biblio

Κράμερ εναντίον Κράμερ ή αλλιώς Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί κατά Μπαμπινώτη. Μια ευγενική χορηγία του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά του Υπουργού Παιδείας τάσσεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, διαφωνώντας με τη μισθολογική και βαθμολογική εξομοίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Με νέα ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, απαντά στην ανακοίνωση του Υπουργού, ότι με την εν λόγω γνωμοδότηση εξομοίωσης προστατεύονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από τον κίνδυνο της υπαγωγής τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

«Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε προκλητικά πως η πράξη του αυτή γίνεται για το καλό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. «Το θράσος περισσεύει από τους εκπροσώπους της παρασιτικής πολιτικής τάξης που, λίγο πριν καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής, επιχειρεί να κάνει τα τελευταία πλουσιοπάροχα δώρα στις πανίσχυρες οικονομικές ολιγαρχίες που το στήριζαν», αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωσή τους.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας απαντήσεις στα ερωτήματα τους για την ακριβή ημερομηνία της έκδοσης της γνωμοδότησης, τον αριθμό πρωτοκόλλου της, και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που υπέγραψαν τη γνωμοδότηση.

Η Ομοσπονδία, μάλιστα, αναμένεται την Πέμπτη, 9/5, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Υπουργού Παιδείας για παράβαση καθήκοντος.

Ποιος θα δικαιωθεί; Σίγουρα όχι οι μαθητές που για μια ακόμη φορά καλούνται να αντιμετωπίσουν προστριβές σε έναν τομέα που μόνο παιδεία δεν τους παρέχει.

Add comment


Security code
Refresh