NEWSTRAP.GR

5 κατηγορούμενοι: Η δίκη των Κανταφικών

E-mail Εκτύπωση PDF

kantafiΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

Ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της Ζαουίγια, στα δυτικά της Τρίπολης, η πρώτη πολιτική δίκη των οπαδών του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Οι πέντε κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο κανονικά. Ωστόσο, ο δικαστής Άμερ αλ Τούρκι ανέβαλλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την επόμενη Τρίτη, μετά από αίτημα δύο δικηγόρων της υπεράσπισης. 

Αξιωματούχος του δικαστηρίου, ο 'Αλι αλ-Σάαμπ Μοχάμεντ, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη δίκη οπαδών του Καντάφι σε πολιτικό δικαστήριο.

Το κατηγορητήριο των 5 κρατουμένων αναφέρεται σε σύσταση εγκληματικής συμμορίας με στόχο την διάπραξη δολιοφθορών και την διακίνηση όπλων χωρίς άδεια, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ.

Στις φυλακές της Λιβύης κρατούνται για μήνες πολλοί αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι αλλά και δεκάδες οπαδούς του, τόσο στρατιωτικούς όσο και πολίτες. Κατά βάση διοικούνται από εξεγερμένους και δεν ελέγχονται από τις αρχές της χώρας.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε πως έχει στον έλεγχο της πολλές φυλακές και προχώρησε σε επανασύνταξη δικαστικού συστήματος.

Add comment


Security code
Refresh