NEWSTRAP.GR

ΔΕΗ:Χρέωσε κι εσύ το δικό σου χαράτσι!

E-mail Εκτύπωση PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσσου

Κάθε οργανισμός ένα χαράτσι. Στο δικό μας, ΟΛΟΙ!

noname1

Γιατί, τι είναι ποιο εύκολο από το να κλέψει κάποιον κανείς; Μα, φυσικά, να του παρουσιαστεί ως υπηρεσία κοινής ωφέλειας. Υπο την αιγίδα του κράτους, βεβαίως, βεβαίως.

 Σε ένα πλαίσιο αλληλουποστήριξης με τον καταναλωτή, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της "χαράτσι". Το ονομάζει "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29" και γιατί είναι πιο "μπάνικο" και για να διαφέρει-μην την πουν και ...κοινότυπη- Αυτό, υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά…) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π.

Το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, όμως, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί κανονικά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως-λεπτομέριες. Γεγονός το οποίο αποκάλυψε στην πρωινή του εκπομπή ο Γιώργος Παπαδάκης.

Κοινώς, η είσπραξη του "χαρατσιού" αυτού είναι παράνομη, όπως σχεδόν τα μισά από όσα σήμερα αναγκάζονται οι Έλληνες να καταβάλλουν- μήπως γι αυτό τα πληρώνουν και οι μισοί; Για να υπάρχει ισορροπία;-

Εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες- ζήσε Μάη μου, καλή ώρα- η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων.

Ίντριγκα και κακό...δώστε ψήφο στο λαό!

Add comment


Security code
Refresh