NEWSTRAP.GR

Δικηγόρος του Άλεξ Ρόντος ο Φαήλος Κρανιδιώτης;

E-mail Εκτύπωση PDF

Δικηγόρος του "δalexιαβόλου"ο Φαήλος Κρανιδιώτης! Το νόμιμο επιβάλλεται να είναι ηθικό στις μέρες μας, κύριε σύμβουλε!

 

 

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

 
Η διαπλοκή συνεχίζει να κινείται “αχρωμάτιστη”, εκεί όπου ρέει χρήμα και εξουσία!
Τα στοιχεία της έρευνας, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήδη πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Οι πληροφορίες που διαχέονται καθημερινά είναι συγκλονιστικές,όχι μόνον ως προς το ίδιο το γεγονός ,δηλαδή το πως μεθοδεύτηκαν από “αγνώστους κύκλους” περίεργα γεγονότα, που θα προκαλούσαν επικίνδυνη αστάθεια στη χώρα.Έχουμε να κάνουμε και με πρόσωπα με “ονοματεπώνυμο”, τα οποία καθημερινά αποκαλύπτεται ότι σχετίζονται με το μείζον αυτό ζήτημα!
Ουρανός εν αιθρία, η πληροφορία ότι δικηγόρος του Άλεξ Ρόντος, είναι ο εξ απορρήτων Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης .
Μεταξύ των μαρτύρων που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή ήταν και ο Άλεξ Ρόντος!
Κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση σχεδιαζόμενης δολοφονίας ενός πρωθυπουργού, ο προσωπικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και μέχρι το 2011 επίσης σύμβουλος, του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι!
Ο Αλεξ Ρόντος φέρεται ως άνθρωπος που είχε λάβει γνώση Αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός, της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Κ. και κατά συνέπεια θα πρέπει να ήταν σχετικώς ενήμερος και ο ΓΑΠ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την υπόθεση κατέθεσαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ένας πρωτοκλασάτος πρώην υπουργός του Κ. Καραμανλή- μάλλον ο καθ ύλην εποπτεύων τότε την ΕΥΠ κ Παυλόπουλος- αλλά και νυν βουλευτής μικρότερου κεντροδεξιού κόμματος -μάλλον ο επί τιμή πρέσβης κ. Κοραντής-.
Δε θα ήταν μεμπτόν να έχει δικηγόρο του ο Άλεξ Ρόντος τον κ.Φαήλο Κρανιδιώτη, αν επρόκειτο για μια απλή νομική υπόθεση, καθώς για τον κ. Κρανιδώτη δεν ισχύει ασυμβίβαστο.
Όμως τίθεται ένα θέμα: Κατά πόσον ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και συχνά αρθρογραφεί με πολιτικές θέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έχει αναλάβει την υπόθεση του Άλεξ Ρόντος;
Μια υπόθεση με πολλές προεκτάσεις, που -όπως φαίνεται- ενδεχομένως να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Γιατί ο “πελάτης” του κ. Κρανιδιώτη, Άλεξ Ρόντος , σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, είναι κατά την κοινή γνώμη άτομο με αποχρώσες ενδείξεις, ότι έχει παίξει παράξενα στη “διπλωματική σκακιέρα ” της Ελλάδας!
Αυτό δεν είναι ηθικό, μπορούμε να πούμε υποστηρίζοντας και τις θέσεις του “parapolitika.gr”, αλλά και να δικαιολογήσουμε την “έκρηξη” του Γιώργου Τράγκα, όταν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη τον άκουσε να παραδέχεται ότι είναι συνήγορος του Άλεξ Ρόντος! Ότι είναι εξαιρετικά στενές οι σχέσεις τους, ότι είχε πελάτη και τον πατέρα του Ρόντου, τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό πατριώτη.
Το “ είμαι δικηγόρος και πάνω απ’ όλα είναι η δουλειά μου” που υποστήριξε στον αέρα ο κ. Φαήλος Κρανιδώτης, κάνει την κοινή γνώμη να αναρωτιέται για άλλη μια φορά κατά πόσον ο ισχυρισμός του ακολουθεί το νόμιμο που πρέπει να είναι και ηθικό! 
 
Ο Αλεξ Ρόντος φέρεται ως άνθρωπος που είχε λάβει γνώση Αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και κατά συνέπεια θα πρέπει να ήταν σχετικώς ενήμερος και ο ΓΑΠ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την υπόθεση κατέθεσαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ένας πρωτοκλασάτος πρώην υπουργός του Κ.Καραμανλή, αλλά και νυν βουλευτής μικρότερου κεντροδεξιού κόμματος.
Τι είχε άραγε να καταθέσει ο Άλεξ Ρόντος;
 Tο απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της ΕΥΠ, που είδε το φως της δημοσιότητας
αναφέρει ότι ο σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι, είχε λάβει γνώση του αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού.
Μάλιστα, είχε ενημερωθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου!
 
Λίγο πριν το περιοδικό “Επίκαιρα” δημοσιεύσει το σοκαριστικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο του ότι ο ΓΑΠ “γνώριζε”, εντάσσεται και η επίσκεψη του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, όταν είχε αρχίσει η προδημοσίευση της αποκάλυψης. Εκείνη την Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο να συναντήσει τον κ. Παπούλια για όσα δραματικά συνέβαιναν στη χώρα, μεσούντος του καλοκαιριού.
 
Μόλις ενημερώθηκε για τα στοιχεία και μετά τις διευκρινήσεις από την ΕΥΠ για το περιεχόμενο του απορρήτου εγγράφου, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των στοιχείων και ανέφερε ότι πρόκειται για“φαντασιόπληκτα σενάρια των Ρώσων της FSB.” 
Τα «Επίκαιρα» απευθύνθηκαν στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γιάννη Κοραντή, προκειμένου να μάθουν αν το σχέδιο ήταν σε γνώσει του κ. Παπανδρέου και αν η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι αρνητικά δια κείμενη προς τη Μόσχα.
«Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ως προς το δεύτερο, ως ΛΑΟΣ έχουμε επικρίνει αυστηρά την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη στάση που κρατά απέναντι στη Μόσχα.
Αλλά ποιος είναι ο ...μυστηριώδης Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, πελάτης του κου Κρανιδιώτη και γνώστης των απορρήτων συνομιλιών του πρωθυπουργού Καραμανλή με τους Ρώσους για την ενεργειακή πολιτική της χώρας;
Από τον Ιάκωβο στο Γιώργο...
Άνθρωπος βίος και πολιτεία : Γεννήθηκε στην Τανζανία το 1954 και μεγάλωσε στην Αφρική. Σπούδασε Ιστορία στην Οξφόρδη. Για λίγο διάστημα ήταν ανταποκριτής εφημερίδων και περιοδικών στην Αφρική. Σταδιακά όμως άρχισε να ανακαλύπτει και να δικτυώνεται με ΜΚΟ στην Αιθιοπία, στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο και στον Λίβανο, αλλά και ως σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Το 1992, ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής Ιάκωβος τον επέλεξε για να ιδρύσει την πρώτη ανθρωπιστική ΜΚΟ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ονομασία Ιnternational Οrthodox Christian Charity (ΙΟCC). Από τη νέα του θέση, ο κ. Ρόντος άρχισε να έρχεται σε επαφή με την ελληνική Ομογένεια και το Ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ήταν από την ίδια θέση που πρωτοήρθε σε επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό, το 1996-1997.  
Η εμπιστοσύνη των δύο ανδρών άρχισε να μεγαλώνει με τη διαμεσολάβηση του τότε προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς .Τότε έπεισαν την Ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους Έλληνες ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Άλεξ Ρόντος, προστατεύει πολύ καλά την προσωπική του ζωή. Συνήθως είναι απομονωμένος στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Υποστηρίζεται ότι ελάχιστοι διαθέτουν τις διεθνείς προσβάσεις του. Και ακόμη λιγότεροι έχουν στο Βlackberry τους τα τηλέφωνα προσώπων-«κλειδιών» με τα οποία να μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή. Παρά τις αθόρυβες κινήσεις του όμως, η παρουσία του στο περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχει πυροδοτήσει ουκ ολίγες φορές έντονες αντιδράσεις.
Μέχρι πέρσι κατά ορίσμένους έπαιξε ρόλο στη διπλωματική διελκυστίνδα του Σκοπιανού.
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών . Δ. Δρούτσας ερωτηθείς στη Νέα Υόρκη για το αν ο . Ρόντος ασκεί «μυστική διπλωματία» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων απάντησε με λόγια που επιδέχονται καταφατικές ερμηνείες:

“Ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών.Δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο. Αν μπορούν όμως άτομα όπως ο κ.Ρόντος ή και άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα,αυτό είναι ευπρόσδεκτο!
  

 Σημείο κομβικό για την καριέρα του ήταν το 1992,όταν ο τότε Αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής Ιάκωβος, τον επέλεξε για να ιδρύσει την πρώτη ανθρωπιστική ΜΚΟ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ονομασία Ιnternational Οrthodox Christian Charity (ΙΟCC). Από τη νέα του θέση ο κ. Ρόντος άρχισε να έρχεται σε επαφή με την ελληνική Ομογένεια και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ηταν από την ίδια θέση που πρωτοήρθε σε επαφή με τον σημερινό Πρωθυπουργό, το 1996-1997.

Αρχίζει η περίοδος της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του δεσμού της φιλίας του με τον κ. Παπανδρέου-ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών- όταν ο Άλεξ Ρόντος συνόδευσε στην Αθήνα μαζί με τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς, για να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους έλληνες ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας.(Βλέπε στο τέλος) 
Η συγκατοίκηση στη Βασιλίσσης Σοφίας
Το 1999 ο κ. Παπανδρέου , έγινε Υπουργός Εξωτερικών διαδεχόμενος τον κ. Θ. Πάγκαλο . Ανέθεσε στο Ρόντο την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ). Η συγκεκριμένη υπηρεσία- σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν- ήταν πανίσχυρη και είχε στη διάθεσή της πολλά χρήματα, ακόμη και από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου.
Εκ των υστέρων και με δεδομένα τα τραγικά γεγονότα της οικονομίας μας, δε φάνηκε να παρήγαγε η συγκεκριμένη υπηρεσία έργο,ούτε με διαφάνεια γνωρίσαμε πουά κονδύλια διαχειρίστηκε και που κατευθύνθηκαν!
Ο Άλεξ Ρόντος, ανελάμβανε ειδικές και «επικίνδυνες» αποστολές,όπως στη Γιουγκοσλαβία, λόγω παλαιότερης αποστολής της ΙΟCC το 1992. Επιστρέφοντας στο Βελιγράδι το 1998, άρχισε να έρχεται σε επαφή με ηγέτες της αντιπολίτευσης στον τότε πανίσχυρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Διέμενε μονίμως στο ξενοδοχείο Ηyatt της σερβικής πρωτεύουσας. Και παρά τις αντιρρήσεις που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται από έλληνες διπλωμάτες, καθώς ο κ. Ρόντος είχε απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε η προσεκτική αναθεώρηση της ελληνικής πολιτικής με το βλέμμα στη «μετά Μιλόσεβιτς εποχή».
Ήταν σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, που το 2000 διοργανώθηκε στο Καβούρι συνάντηση των ηγετών της σερβικής αντιπολίτευσης. Ο Ρόντος παρέμεινε συνεργάτης του υπουργείου Εξωτερικών ως και τις εκλογές του 2004. Μετά την ήττα του κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε, αλλά οι σχέσεις τους παρέμειναν στενές και μάλιστα πήγαιναν μαζί στα “συμπόσια” της Σύμης.Ο παράξενος Άλεξ Ρόντος ,εργάζεται ακόμη και σήμερα ως σύμβουλος κυβερνήσεων και άλλων φορέων. Βρέθηκε μάλιστα στο πλευρό του προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, υπογράφοντας «προφητικό» άρθρο τον Μάιο του 2008 στην «Ιnternational Ηerald Τribune», λίγο πριν από τον πόλεμο Τιφλίδας- Μόσχας. ( Άλλη παράξενη σύμπτωση).
Το έργο του “άγγιζε” σχεδόν όλους τους πρωτοκλασάτους Υπουργούς,με αρκετούς εκ των οποίων είχε και στο παρελθόν συνεργαστεί! Ο κ. Ρόντος έχει εργαστεί ΚΑΙ στην Παγκόσμια Τράπεζα! Ήταν εκείνος που επί ΓΑΠ, έπαιξε ρόλο στη νέα σχέση Αθηνών- Ιερουσαλήμ, που επιχείρησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Μάλιστα , ενώ ήδη διέρρεαν τα περί δολοφονίας Καραμανλή, ο Άλεξ Ρόντος έκανε ταξίδι-«αστραπή» στο Ισραήλ για συνομιλίες με την ισραηλινή ηγεσία μετά την κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία!
Μάλιστα οι πληροφορίες τον φέρουν ως το πρόσωπο που επεξεργάστηκε το διεθνές προφίλ του ΓΑΠ., Ήταν το άτομο που προετοίμασε για τον Έλληνα Πρωθυπουργό το ταξίδι στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη συνάντηση(έκπληξη;) στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Τεράστια η απορία: Πως ένας άνθρωπος καταφέρνει και διεισδύει στο παγκόσμιο διπλωματικό στερέωμα, χωρίς να είναι διπλωμάτης! Στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, χωρίς να είναι οικονομολόγος! Στην πολιτική Ελληνική πραγματικότητα, χωρίς να είναι πρόσπωπο διαφανούς επιλογής ή λαϊκής εντολής;
Είναι πράκτορας, εκπρόσωπος της “μυστικής λίστας” των πολύ πλουσίων; Είναι επιτηρητής ξένων πολυεθνικών; Τον επέβαλαν στο Γιώργο Παπανδρέου και αυτός με τη σειρά του τον εγκαθίδρυσε σε πολιτικά χωράφια που δεν του ανήκαν;
Η παρουσία του έφθασε να ενοχλήσει ακόμη και τον Θ. Πάγκαλο που είχε εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για τον ρόλο του κ. Ρόντου στο Υπουργείο Εξωτερικών και χωρίς να τον κατονομάζει τον “φωτογράφιζε”.
Από την ντουλάπα βγαίνουν και πάλι σαν μπαμπούλες τα σενάρια συνομοσιολογίας.
Κανείς δεν απαντά έως πότε οι επεξεργαστές της αθλιότητας σε βάρος της Ελλάδας θα είναι “υπεράνω” και θα επιπλέουν.;
Ο ίδιος ο Ρόντος είχε δηλώσει: "Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι" !
Αλλά οι επικριτές του επιμένουν να υποστηρίζουν ότι «είναι άνθρωπος των Αμερικανών» και ότι «κινείται έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο». Κατά καιρούς ακούγεται ότι ότι κινείται ακόμη και σήμερα στα Βαλκάνια με ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο χωρίς να ενημερώνει τους Έλληνες πρέσβεις ή ότι συνομιλεί με τους Τούρκους για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
To σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή γνώριζε ο Ελληνο-αμερικανός Άλεξ Ρόντος; 
  Ιούνιος 20011:Το πανελλήνιο θορυβείται από την αποκάλυψη του περιοδικού “Επίκαιρα” ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1».
Είναι τα στοιχεία προκάλεσαν την έρευνα των αρχών που κατέληξαν στην προχθεσινή άσκηση διώξεων με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή. Σύμφωνα με τα Επίκαιρα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με άκρως απόρρητο έγγραφο που είχε την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 213/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε μέλη της τότε κυβέρνησης Καραμανλή για σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού από συμμαχικές μυστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, οι πληροφορίες για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου έρχονταν από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Μέλη «ομάδας Εργασίας» της FSB, που βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προστασίας των συζητήσεων Καραμανλή - Πούτιν - Παρβάνοφ από υποκλοπές, αποκάλυψαν σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
 Όπως υποστηρίζεται στο απόρρητο έγγραφο, μεταξύ του πενθημέρου 20-25 Απριλίου 2008 έλαβε χώρα μια ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής μεταξύ των ανδρών της FSB και πρακτόρων δυτικών υπηρεσιών και της ΜOSSAD, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού. Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν διαφεύγοντας οι πράκτορες των δυτικών υπηρεσιών βρέθηκαν χάρτες της καθημερινής διαδρομής του πρωθυπουργού, στοιχεία της προσωπικής ασφάλειας του, συστήματα επικοινωνίας, όπλα και εκρηκτική ύλη C-4.
 Στο έγγραφο αυτό της ΕΥΠ αναφέρεται ακόμη ότι το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο περιελάμβανε τέσσερις άξονες...
 Όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν γνωστά και οι νέες πτυχές της υπόθεσης θα μας κάνουν να επανέλθουμε. Εκείνα που υπογραμμίζουμε με “μαύρο μελάνι” :
Από που και ως που να γνωρίζει ο Άλεξ Ρόντος τα σχεδιαζόμενα σε βάρος ενός πρώην πρωθυπουργού; Γιατί υποβάθμισε ο Γιώργος Παπανδρέου την υπόθεση Καραμανλή,εφόσον ενημερώθηκε από την ΕΥΠ; Δεν της έδωσε σημασία λόγω βαρύτητας άλλων θεμάτων, επιβαλλόταν να την προσπεράσει, ή δεν είχε καν αντίληψη του τι συνέβαινε γύρω του;
Η newstrap σημειώνει
Κύριε Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρε της ΝΔ, διέγραψες μεγάλο μέρος βουλευτών, επειδή παρέμειναν πιστοί στην “αντιμνημονιακή θέση” που εσύ πρωτο-ξεκίνησες, αλλά υπαναχώρησες έπειτα.
Τους έθεσες εκτός κόμματος, διακυβεύοντας την προεκλογική συσπείρωση δυνάμεων, επειδή αρνήθηκαν να σιγοντάρουν στην πολιτική συγκατάβασης τους Μνημονίου, με Παπαδήμους , Παπανδρέου και κωλοτούμπες...
Δίωξε αν τολμάς ΤΩΡΑ τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη από το στενό σου περιβάλλον, γιατί παραβιάζει -επικαλούμενος τα επαγγελματικά του οφέλη- τα ηθικά εσκαμμένα της παράταξης.
Εκτός και αν ανήκει και αυτός στην ύποπτη ομάδα των ανθρώπων” παντός καιρού και καταστάσεων “που επιβάλλονται στη χώρα από “παράξενα κέντρα” της αλλοδαπής, παίζοντας το ρόλο των συγκοινωνούντων δοχείων που οδηγούν τα λύματα, στα βρόμικα νερά που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα μας!
Η newstrap σημειώνει: Β
Επί προεδρίας Άθενς στο ΣΑΕ, δημιουργήθηκαν μεγάλα ερωτηματικά για “διασπάθιση” τεράστιων χρηματικών ποσών του αποδήμου Ελληνισμού και για "εικονικές" βοήθειες σε ελληνικά χωριά φαντάσματα στις πρώην Σοβιετικές χώρες. Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ, υπό τον Αθενς ήταν ο σημερινός Πρόεδρος του Συμβουλίου, ο εξ Αλεξανδρείας Στέφανος Ταμβάκης.
Επί θητείας του τα θέματα των Αποδήμων εμφανίζονται σαν να είναι εν υπνώσει! Η δε Κυβέρνηση, παρά τα προβλήματα της ενδοχώρας δε σαλπίζει Πανεθνικό προσκλητήριο και εμφανίζεται σαν να επικροτεί την απόσχιση αυτού του τεράστιου κομματιού Ελληνισμού από τη Μητρόπολη! Ανάμεσα στον ελληνισμό της Διασποράς βρίσκονται οι χρυσοί άνθρωποι με τις ικανότητες να μας αποπαγιδεύσουν από την ύφεση. Αλλά όπως φαίνεται αυτό είναι επιθυμητό από τον λαό, ανεπιθύμητο όμως από την ολιγαρχία της διαπλοκής που πιστεύει ότι θα παραμείνει κραταιά!
         

Add comment


Security code
Refresh