NEWSTRAP.GR

Σιράκ: Μαύρο στον «μαυρο – Σαρκοζί»

E-mail Εκτύπωση PDF

Επιμέλεια: Μαρία Χάλαρηirak

Ο Ζαν Σιράκ αποστατεί και ψηφίζει Ολάντ «δαγκωτό». Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται πρόσωπο του περιβάλλοντος του στην εφημερίδα «Le Parisien».


Οι γαλλικές εκλογές του πρώτου γύρου πλησιάζουν. Είμαστε μόλις 4 ημέρες πριν. Τα δεδομένα συνεχώς ανατρέπονται. Πάντα, εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί.


«Ο Ζαν Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιστορικός, φίλος και συγγραφέας των απομνημονευμάτων του πρώην προέδρου, Ζαν – Λικ Μπαρέ.


Ο άλλοτε Δεξιός, Σιράκ, ανακοίνωσε εν μέσω 2011 πως θα σταθεί στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ στις ερχόμενες εκλογές. Την δήλωση του αυτή ανέτρεψε ο ίδιος λίγο καιρό αργότερα, λέγοντας πως επρόκειτο για αστείο.


Η οικογένεια, βέβαια, του πρώην προέδρου διχάζεται. Η μεν σύζυγος, Μπερναντέτ, είναι σταθερή υποστηριχτής του Νικολά Σαρκοζί, η δε κόρη του, Κλοντ Σιράκ με τον άντρα της, Φρεντερίκ Σαλάτ – Μπαρού φαίνεται να είναι υπέρμαχοι της σοσιαλιστικής πολιτικής του Ολάντ.
*Στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες ή φιλίες. Υπάρχει μόνο μια σταθερά ανακατεμένη τράπουλα χωρίς ουσιαστικό παιχνίδι.

Add comment


Security code
Refresh