NEWSTRAP.GR

Βιοπορισμός και αδιαφορία καταδικάζουν σε πλειστηριασμό το κύπελλο του Σπύρου Λούη

E-mail Εκτύπωση PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσσουimages2

Από 100 έως 190 χιλιάδες αναμένεται να πουληθεί το κύπελλο του Σπύρου Λούη. Βιοποριστικοί λόγοι αναγκάζουν τον εγγονό του να προσφύγει στον πλειστηριασμό της κληρονομικής του περιουσίας.

Όταν τυγχάνει όμως αυτή η περιουσία αυτή να είναι και εθνική, το κράτος, για μια ακόμη φορά, πού είναι;

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ήταν σαφής:

"Δεν ενδιαφέρθηκαν για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, "Σπύρος Λούης". Δεν ενδιαφέρθηκαν για τη ληστεία των αγαλματιδίων στην Αρχαία Ολυμπία. Με αυτό θα ασχοληθούν;"

Επί 1,5 χρόνο ο εγγονός του Σπύρου Λούη ανέμενε την κινητοποίηση του Υπουργείου Πολιτισμού για το κύπελλο. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, δε βρήκε καμία ανταπόκριση ούτε από την κ. Γκερέκου, ούτε από τον κ. Γερουλάνο, έτσι προσέφυγε στον πλειστηριασμό.

Ευαισθητοποιημένος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ήδη διεξάγει ενέργειες ούτως ώστε να συσπειρώσει επιχειρηματίες. Στόχος είναι το κύπελλο να παραμείνει στη θέση του. "Εφόσον το Υπουργείο αδιαφορεί, θα πρέπει εμείς να δώσουμε μια λύση".

Για μια ακόμη φορά το κράτος ξεπουλάει αξίες. Πλειστηριάζει την εθνική του περιουσία. Όχι επειδή δεν μπορεί να συνδράμει-γνωρίζουμε ότι η οικονομική δυνατότητα υπάρχει- αλλά επειδή αδιαφορεί. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας;

Η ανταμοιβή του ανθρώπου που έβγαλε ουσιαστικά την Ελλάδα από την Ψαροκώσταινα, να προστίθεται στη λίστα του "ξεπουλήματος". Άραγε πώς θα αντιδρούσε ο Γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ, ο άνθρωπος που καθιέρωσε το Μαραθώνιο ως αγώνισμα χάρη στο Σπύρο Λούη;

Πόση ντροπή ακόμα θα μας κάνουν να νιώσουμε;

Add comment


Security code
Refresh