NEWSTRAP.GR

Ελήφθη «σήμα» για επικείμενο πολιτικό «σεισμικό γεγονός»*

E-mail Εκτύπωση PDF

 1seismosepilektoinews(*με επίκεντρο το λόφο της Μπουμπουνίστρας, περισσότερο γνωστό και ως …πάνω πλατεία Συντάγματος-Βουλή)

 Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 

 Από το 2008 το «ρήγμα» της παγκόσμιας Οικονομίας …μαζεύει ενέργεια: οι αμερικανικοί χρηματοπιστωτικοί προσεισμοί δεν ξύπνησαν κανέναν, ειδικά στην χώρα όπου όλοι είναι έξυπνοι και ικανοί-στην Ελλάδα!

Πολλά λόγια γράφτηκαν φυσικά… μετά εορτής από τους «ειδήμονες»: τα λόγια είναι το ναρκωτικό του βλάκα.

Τι έπρεπε να παρατηρήσει-καταγράψει ήδη, Αριστερά-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ;

·        Η κουβέντα για διατήρηση συμβάσεων, κεκτημένων, Ευρωζώνης, Ευρώ έχει ένα κενό: αφορά μόνο πλούσιους και αμειβόμενους-ακόμη-εργαζόμενους!

 

·          Στην χώρα μας έχουμε 1.000.000 ανέργους. Με την επίσημη μέτρηση. Και άλλο 1.000.000 «εγκλωβισμένων», μακροχρόνια άνεργων που δεν καταγράφονται ως άνεργοι, υποαπασχολούμενων, φοιτητών, σπουδαστών, εργασθέντων μία(1) ώρα το περασμένο εξάμηνο που δεν καταγράφονται και αυτοί ως άνεργοι: όλοι αυτοί αδιαφορούν για τα μέτρα και τις θέσεις περί… μισθών-ανήκουν σε άλλο τόπο!

 

·        Όταν οι βουλήσεις των υπευθύνων του «Λαϊκού Μετώπου» στην Γαλλία του ΄36 ήταν να μην πέσουν οι μισθοί, έπεισαν για λίγο αυτούς που… είχαν μισθούς. Οι άλλοι ταξίδευαν εκεί που είχαν πάει οι πρώην άνεργοι της Γερμανία και της Ιταλίας: στον… Φασισμό!

 

·        Η «Αριστερά» λίγο πριν την επαπειλούμενη διάσπαση του Κ.Κ.Ε και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ασχολούνται είτε με «συνδικαλιστικά δικαιώματα» είτε με την …διατήρηση της θέσης μας στην Ευρωζώνη. Σαν να …ανεβαίνουν ανάποδατην Πανεπιστημίου, προς το Σύνταγμα (θα έχουν λόγους) ενώ οι μισοί Έλληνες έχουν πάρει το δρόμο κανονικά: προς τι συνοικίες των γκέτο αδιαφορώντας για αιτήματα που για αυτούς δεν έχουν κα-νέ-να νόημα!

 

·        Αντιγράφω, μάλλον «κλέβω» και προσυπογράφω ένα εσωτερικό κείμενο: «Στην Ελλάδα η ανεργία ανέρχεται σε επίπεδο 1930, "Χοντρικά", στις ΗΠΑ το 1933, την χειρότερη χρονιά της πιο μεγάλης ύφεσης 1 στους 4 έψαχνε για δουλειά. Δηλαδή σύντομα ξεπερνάμε αυτά τα μεγέθη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα, η ανεργία και κανείς δεν δίνει μια συγκροτημένη και ρεαλιστική απάντηση. Προς το παρόν, οι "απελπισμένοι" κοιτάνε προς τα αριστερά. Αν η αριστερά δεν απαντήσει τότε θα κοιτάξουν προς τα "δεξιά".»

 

·        Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν έχει πλέον κανένα πολιτικό χαρακτηριστικό: αποτελεί κάστα κοινών συμφερόντων που ανάλογο της υπήρξε μόνον την εποχή της «Βασιλικής Αυλής» των «κυριών επί των Τιμών» και του στενού κύκλου του «Μέγα Αυλάρχη», που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες (του και τότε εκτός τόπου και χρόνου) άνακτος!

 

·        Η Νέα Δημοκρατία βγήκε από τα αποδυτήρια ως… «φονέας γιγάντων» και …πούλησε κατά την ποδοσφαιρική ορολογία, το ματς από το πρώτο πεντάλεπτο, πριν καν επιχειρήσει έστω ένα στημένο σουτ προς την εστία του αντιπάλου.

 

·        Εάν σε τέτοιες συνθήκες οι εξαθλιωμένοι των πόλεων κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ανοχή απέναντι σε «πολιτικά προγράμματα (κενολογίες-συναξαρίσματα δηλαδή, τύπου …Ανδρουλάκη- Βενιζέλου και κοινοτοπίες τύπου Διαμαντοπούλου ή Σαμαρά)» και σε ένα «ισχυρό κράτος» να μην έχετε καμία αμφιβολία. Θα προτιμήσουν το δεύτερο! Και αναμείνατε λύτρωση… εφτά χρόνια μετά, είναι ορατό πλέον από ποιους!

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: άπαντες οι ανωτέρω συναποτελούν το σημείο όπου θα εκδηλωθεί η δυναμική της συσσώρευσης ενέργειας από το χάσμα όπου έχουν ριχθεί 2.000.000 άνεργοι και στην ουσία «άνεργοι» μαζί με τις οικογένειες τους: ο πρώτος που θα τους δώσει εργασία ή θα διευθετήσει τα δάνεια τους θα προκαλέσει την «σεισμική διάρρηξη»!

 

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Δεν χρειάζονται οι 7.700 ενός σχεδίου π.χ. «Δευκαλίων plan B». Ο πρώτος που θα καταλάβει ένα κρατικό σταθμό και θα υποσχεθεί Εθνικό νόμισμα-Έργα-Απασχόληση θα έχει από την ίδια στιγμή «δημιουργήσει δίκαιο».

 

Υ.Γ. Εδώ κολλάει αυτό που είχε πει ο διορατικός Μάνος Χατζιδάκις «καλύτερα ένα φριχτό τέλος, από μια ζωή φρικτή χωρίς τέλος».

 

Υ.Γ2: όπως είχε πει κάποιος, όντως αντιστασιακός αξιωματικός, στην προηγούμενη εκτροπή, αρκεί «μόνο μια μοίρα Καταδρομών να καταλάβει το Ε.Ι.Ρ και ο λαός θα ανατρέψει το καθεστώς…»

 

Υ.Γ.3. Εκτός αν προλάβουν πάλι άλλοι. Και, ειρήσθω εν παρόδω, και τότε ξαναπρόλαβαν…

 

                             ΜΑΚΗΣ   ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Add comment


Security code
Refresh