NEWSTRAP.GR

Πόρτα για τη «Γερμανίδα γκουβερνάντα», τον κ. Ράιχενμπαχ...

E-mail Εκτύπωση PDF

1horstΓράφει η Νάνσυ Καλαφάτη

 Ο Γερμανός επικεφαλής της «ομάδας Δράσης» κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ είναι το πρόσωπο που θα μας απασχολεί πάρα πολύ, από τώρα και στο μέλλον.

Κατά την Ελληνική κυβέρνηση τα καθήκοντά του είναι απλώς...συμβουλευτικά, κατά τις Βρυξέλλες όμως είναι ο κυρίως υπεύθυνος για τις αποφάσεις της ελληνικής Πολιτείας στο εξής.

 

Είναι δηλαδή ο Γερμανός τεχνοκράτης, ο ...παιδονόμος της Ελληνικής Κυβέρνησης και το μάτι και το αυτί των δανειστών της Ελλάδας!

Πρωί πρωί, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , κατέλαβαν το χώρο της εργασίας τους, καθώς αναμένεται αναμένεται η πρώτη “επίσκεψη” του Γερμανού ειδικού, δίνοντας μια πρώτη γεύση του τι έπεται,όταν η “Ομάδα Δράσης” θα αναλάβει έργο.

 

Η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση θα περνάει στο εξής από τους λεπτομερείς ελέγχους της ομάδας του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στόχος- κατόπιν εντολών των Βρυξελλών- είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ο καθημερινός έλεγχος της γραφειοκρατίας, από την ομάδα Ράιχενμπαχ.

Χθες η ΕΕ στις Βρυξέλλες, εξέθεσε -σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- το σχέδιο του να ενοποιηθούν οι δομές της Τρόικα, με αυτές της “Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης”

Σε ειδική συνεδρίαση μετείχαν εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Τρόικα, της Ομάδας Δράσης, των χωρών της Ευρωζώνης και των εμπλεκομένων στο “ελληνικό ζήτημα” διεθνών παραγόντων.

Περίπου 100 στελέχη της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Διοίκησης, για πολλές ώρες, σκιαγραφούσαν τα προβλήματα της ελληνικής κρατικής μηχανής και περιέγραφαν τις παρεμβάσεις, που απαιτούνται για την επίλυσή τους.

 «Επρόκειτο για ένα πελώριο παζάρι, όπου η Ελλάδα παρουσίαζε ένα πρόβλημα και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι... προσφορές τεχνικής βοήθειας, για την επίλυσή του» ανέφερε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» Κοινοτικός παράγοντας ,που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση.

Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να “προσφέρουν” οι Γάλλοι, στον εκσυγχρονισμό ορισμένων βασικών ελληνικών κρατικών υπηρεσιών .

Οι Ολλανδοί πάλι έδειξαν προτίμηση να τρέξουν το Κτηματολόγιο και- γνωστόν- οι Γερμανοί δήλωσαν ότι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, στην επιτάχυνση των απορροφήσεων χρημάτων από τα Κοινοτικά Ταμεία.

Η newstrap έχει εκφράσει ακόμη και προσφάτως δύο απορίες, για το συγκεκριμένο θέμα:

Από που πληρώνονται όλοι αυτοί οι  «επεξεργαστές» τεχνοκράτες και αν πήγαν περίπατο τα περί Γερμανικών επενδύσεων και της «εισβολής»Γερμανών επιχειρηματιών στη χώρα μας όπως μας διατυμπάνιζαν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν χθες , στο νέο σχήμα Συμβούλων, θα δίνει κατευθύνσεις η τρόικα και η ομάδα δράσης του κ. Ράιχενμπαχ, θα εποπτεύει την υλοποίησή του.

 

Έχουμε δηλαδή μια πραγματική ΕΠΟΠΤΕΙΑ, που όμως επιτήδεια καλύπτεται από πλευράς Κυβέρνησης, μάλλον για να εφησυχασθούν προεκλογικά οι ψηφοφόροι.

 

Πως θα λειτουργεί όμως το ενιαίο σχήμα Συμβουλατόρων :

Εφεξής η αξιολόγηση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα, θα γίνεται καθημερινώς από ξένους, που θα είναι συνεχώς παρόντες στα βασικά Ελληνικά Υπουργεία και στις αρμόδιες Αρχές και θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν διορθωτικά μέτρα όταν θα το κρίνουν αναγκαίο» ανέφερε αξιωματούχος της Επιτροπής, εξηγώντας και το νόημα της χθεσινής επιστολής του Ζοζέ Μπαρόζο προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

 Η ομάδα Δράσης, αναμένεται ότι θα εγκατασταθεί στο σύγχρονο “βιοκλιματικό” κτίριο των 9.365 τετραγωνικών όπου στεγάζεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην οδό Πειραιώς 132. Εκεί θα αναπτυχθεί και το στρατηγείο της “task force” υπό τον Γερμανό κομισάριο Χορστ Ράιχενμπαχ προκειμένου να συντονίζει το έργο όλων των υπουργείων.

 Ο ίδιος ο κ. Ράιχενμπαχ στο “σεμινάριο των Βρυξελλών”, για την εποπτεία του προγράμματος ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι :

Για την Ελλάδα υπάρχουν 167 δις. Ευρώ και αρκετός χρόνος ώστε να ισορροπήσει η οικονομία της. Ο στόχος είναι να επιστρέψει η χώρα στις αγορές το 2015”.

Επισήμανε επίσης, ότι στόχος του είναι-ακολουθώντας το νέο μνημόνιο-

είναι η αναδιάρθρωση του Ελληνικού κράτους...

Για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης στη σύσκεψη τέθηκαν 5 βασικοί στόχοι:

Η δημιουργία Γραμματείας, για τη διυπουργική συνεργασία. Η αξιολόγηση όλων των διοικητικών υπηρεσιών, με σκοπό να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και η κατανομή του εργατικού δυναμικού, στην αναλογία μία πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις.

Η εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού και ελέγχου των δαπανών σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η οργάνωση “Διυπουργικής διεύθυνσης για τα πληροφοριακά συστήματα”.

Η ομάδα θα αξιολογήσει τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που πρέπει να κλείσουν και -το κυριότερο- των δυνατοτήτων των εργαζομένων. Οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα “συνοδεύουν” τις ελληνικές ομάδες αξιολόγησης και θα προτείνουν λύσεις.

 Κύριος στόχος οι προσπάθειες της ομάδας να αποδώσουν και το 2015 να μειωθεί το έμψυχο δυναμικό του Δημοσίου στα 150.000 άτομα. 

Οξύμωρο σχήμα -για όλα τα παραπάνω- ήταν ήταν η σημερινή παρουσία στον Sky του κ. Κώστα Σαχινίδη. Ο πρώην υφ. Οικονομικών και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μιλούσε με φανατισμό για το τέρας της γραφειοκρατίας!

Λες και παρακολουθούσε ο ίδιος, εξ αποστάσεως και εκτός «Κυβερνητικής σφαίρας» επί δυόμισι χρόνια, το τι συνέβαινε στην Ελληνική δημόσια Διοίκηση.Λες και δε γνώριζε εδώ και αρκετά χρόνια τις παθογένειες του Δημοσίου!Αναφέρθηκε , με πάθος ο κ. Σαχινίδης για το ποθούμενο της ανάπτυξης,αδυνατώντας όμως να καταθέσει πρακτικές αναπτυξιακές προτάσεις, αναφέροντας, απλώς, ότι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι που “εντέλλεται”...

 

 

Επίσης ο κ. Σαχινίδης δεν έκανε σαφές, ΠΟΙΟΣ εγγυάται ότι η μεθοδευμένη ανακεφαλαίωση των Τραπεζών, θα κατευθύνει πράγματι ρευστό στην αγορά, ώστε να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία καιν α ξεκινήσει κατά κάποιον τρόπο η ανάπτυξη!.

Αοριστίες και γενικολογίες ήταν οι θέσεις του κ. Σαχινίδη και για το “πείραγμα” των μισθών και των συντάξεων . Χαρακτήρισε την απόφαση τη μείωση του κατώτατου μισθού,

μέτρο καταπολέμησης της ανεργίας των νέων ανθρώπων΄.

 

Και τα ερωτήματα που τίθενται από τη δημοσιογράφο, για λογαριασμό του πολίτη:

 

Αν η ομάδα Ράιχενμπαχ, έρχεται «εθελοντικά» να συνδράμει στην εξυγίανση του δημοσίου, ή έρχεται για να ρυθμίσει την κατεύθυνση των κονδυλίων του ΕΣΠ, εργαζόμενη με ποσοστά επί της απορρόφησης;

Αν όλοι αυτοί οι τεχνοκράτες που θα εγκατασταθούν στην χώρα μας θα είναι οι “παιδονόμοι” ή οι κουβερνάντες των Ελλήνων Υπουργών που -αν εκλεγούν- θα σχηματίσουν τη μέλλουσα Κυβέρνηση;

Γιατί σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε με περιττά εκλογικά έξοδα τον “τρύπιο” και κουτσουρεμένο κρατικό προϋπολογισμό.

Ούτε να διεξαγάγουμε εκλογές παρωδία!

Ποίος ο λόγος να χρυσοπληρώνουμε τους “καταληψίες” του νεοκλασικού κτηρίου της Πλατείας Συντάγματος, αν ο πολιτικός τους λόγος δεν προσμετρά και αν κρίνονται παντελώς ανάξιοι από τους δανειστές και τις Βρυξέλλες, για να μας διοικήσουν.

Ας βγουν και χωρίς λεκτικές περικοκλάδες και προσωπικά άλλοθι- όπως όσα επικαλέστηκε το πρωί ο κ. Σαχινίδης- ας μας πουν:

Είμαστε πλέον χώρα υπό κατοχή. Είμαστε - εκεί που φτάσαμε με προσωπικές ευθύνες τα πράγματα- ανίκανοι και ακατάλληλοι να επιβάλλουμε πολιτικές!

Σας οδηγήσαμε στο χάος!

Συγνώμη εξαφανιζόμαστε από προσώπου Ελλάδος! Τόσο απλά θα μπορούσε να επιτευχθεί η κάθαρση. Γιατί η όλη ιστορία της “ακαταλληλότητας” των πολιτικών μας, έχει εξελιχθεί σε ένα “κρυφτούλι” για το ποιος, κοροϊδεύει ποιόν!

 

 

Add comment


Security code
Refresh