NEWSTRAP.GR

‘Ερχονται τα νέα Windows 8

E-mail Εκτύπωση PDF

 Την ευκαιρία να παρουσιάσουν μία από τις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 8 βρήκαν οι άνθρωποι της Microsoft στο φετινό Mobile World Congress.

 Πρόκειται για το Windows 8 Consumer Preview, το οποίο έχει περισσότερες από 100.000 βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση που είχε παραδοθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο σε προγραμματιστές. Όσον αφορά στην ημερομηνία διάθεσης της τελικής έκδοσης, τα στελέχη της Microsoft δεν έδωσαν κάποια λεπτομέρεια. Απλώς, ανέφεραν πως το επόμενο στάδιο θα είναι η διάθεση της έκδοσης Release Candidate, θα ακολουθήσει η έκδοση RTM και μετά η τελική έκδοση.

Εως το Φθινόπωρο

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Φθινοπώρου στην καλύτερη περίπτωση.

Οι ίδιοι τόνιζαν επίσης την ευκολία χρήσης καθώς και την ταχύτητα των Windows 8. Οι πρώτες εντυπώσεις -τουλάχιστον με βάση τα demos που είδαμε- ήταν εξαιρετικές.

Τα νέα Windows 8 θυμίζουν περισσότερο λειτουργικό σύστημα για tablets ή smartphones παρά τα «κλασικά» Windows. Το πλήκτρο Start (ή έναρξη) δεν υπάρχει πλέον και ως Start ορίζεται η αρχική οθόνη. Υπάρχει πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων αφής, ενώ είναι εντυπωσιακό πως οι εφαρμογές συνδέονται μεταξύ τους.

Η πλοήγηση είναι εύκολη και με τη χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου όπου για να πάει ο χρήστης στην αρχική οθόνη θα πρέπει να επιλέξει την κάτω αριστερή... γωνία, ενώ για να πάει πίσω την πάνω αριστερή!

Add comment


Security code
Refresh