Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Είναι γνωστή η ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα. Ειδικά με τα πρόβατα.
Και με τα προετοιμαζόμενα «πραξικοπήματα».
Δυστυχώς είχαμε την πληροφορία από το 2009 και την δημοσιεύσαμε νωρίς. Από πρώτο χέρι. Και από το επόμενο ξημέρωμα της συνάντησης όπου μίλησαν οι «μεγάλοι σιωπηλοί» για την αναμονή του… big game!
Με τις γνωστές αντιδράσεις. Όπως είπαμε και μερικά «παραμύθια» στην συνέχεια.
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντα πίστευα ότι τα παραμύθια κρύβουν μεγάλες αλήθειες και οι υπαινιγμοί είναι η πραγματικότητα που δεν έχει γίνει γνωστή-σε όλους- ακόμη…
Ακολούθησαν όπως είπαμε δεκάδες δημοσιεύματα. Από ξένα think tank, forum, εφημερίδες, πρακτορεία ειδήσεων, blogs!
Μόνο τα ίδια τα tanks δεν μίλησαν ακόμη-μπρρρ…
Τώρα έγινε… ψωμοτύρι: μάλλον… λαδοτύρι για τις ερπύστριες που όλοι οι ξένοι «σοφοί» ακούνε πριν -από εμάς για εμας!
Αντιγράφω τα νεότερα:
· «…Ανάλυση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης Stratfor, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως "σκιώδης CIA" , φιλοξενεί η ιστοσελίδα Euractiv. Η ανάλυση εκτιμά πως η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση είναι φύσει πολιτική και όχι οικονομική. Επισημαίνει πως η ευρωπαϊκή οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί ενώ οι διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στα κράτη μέλη της ΕΕ, σε συνδυασμό με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, θα τονώσουν το εθνικιστικό αίσθημα και θα καταστήσουν κυρίαρχες περισσότερες ριζοσπαστικές ιδεολογίες. Εν τέλει, θα οδηγήσουν σε μια θεμελιώδη ρήξη του συστήματος για την οποία θα ευθύνονται οι πολιτικές και όχι οι οικονομικές διαφορές. Προτού συμβεί αυτό, σημειώνει η δεξαμενή σκέψης, θα παρατηρηθούν ορισμένες κοινωνικές μετατοπίσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Μια τέτοια μετατόπιση παρατηρείται ήδη στην Ελλάδα, όπου έχουν εντοπιστεί διάφορες παρεκκλίσεις πρόσφατα: η βία στις κοινωνικές διαμαρτυρίες, η αυξανόμενη στήριξη εναλλακτικών πολιτικών ιδεολογιών και η φθίνουσα παρουσία των περισσότερο μετριοπαθών στοιχείων της κοινωνίας (όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τις αστικές περιοχές ή μεταναστεύουν προς αναζήτηση εργασίας). «Τα γεγονότα αυτά μπορούν να σηματοδοτήσουν τη μεταμόρφωση μιας πρωταρχικά οικονομικής κρίσης σε μια πρωταρχικά πολιτική κρίση στην Ελλάδα, μια τάση πιθανή να εξαπλωθεί στην Ευρώπη», σχολιάζει η δεξαμενή σκέψης.Το άρθρο συνεχίζει με μια διεξοδική ανάλυση των «παρεκκλίσεων».Η πρώτη παρέκκλιση έγκειται στην αύξηση της βίας στις κοινωνικές διαμαρτυρίες. Η δεξαμενή σκέψης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου επισημαίνοντας πως υποδηλώνουν μια θεμελιώδη μετατόπιση στη φύση της κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια χώρα όπου η βία στις διαμαρτυρίες ήταν σπάνια, μικρής έντασης και μεγέθους και κατακριτέα από τους ειρηνικούς διαδηλωτές.Η δεύτερη παρέκκλιση, κατά την ανάλυση, αφορά την ολοένα αυξανόμενη στήριξη από τον κόσμο των περιφερειακών κομμάτων της «άκρας» αριστεράς.…Όσο η αποφυγή χρεοκοπίας αποτελούσε την πρωταρχική επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα, οι Έλληνες πολιτικοί –ασχέτως ιδεολογίας- δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εγκρίνουν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα απαιτούσαν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Τώρα, καθώς η ελληνική χρεοκοπία αποτελεί όλο και μικρότερη απειλή για την Ευρώπη, οι Έλληνες πολιτικοί θα χάσουν τη στήριξη-και το ενδιαφέρον- των Ευρωπαϊκών δυνάμεων που τους επέτρεπαν να παρακάμπτουν την εγχώρια πολιτική και κοινωνική βούληση. Επιπλέον, με τους Έλληνες να αισθάνονται κατάκοποι από την κατάστασή τους, εναλλακτικές λύσεις όπως η χρεοκοπία θα θεωρηθούν λιγότερο ριζοσπαστικές και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη λαϊκή αποδοχή.Η επιρροή των Ελλήνων πολιτικών οι οποίοι αποδέχτηκαν τη συνεργασία με την Ευρώπη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, θα ελαττώνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σχολιάζει…»
ΕΠΙΣΗΣ:
· Το βράδυ της ψήφισης του Νέου Μνημονίου, στις 12 Φεβρουαρίου 2012 και ενώ οι ακτιβιστές της άκρας αριστεράς άρχισαν να καίνε την Αθήνα, η κυβέρνηση αντιμετώπισε σοβαρά το ενδεχόμενο να ... κατεβάσει στο κέντρο της Αθήνας τον στρατό προκειμένου να εμποδίσει την γενίκευση των βανδαλισμών στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκείνες τις δραματικές ώρες σήμανε κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση αφού μετά τις πρώτες πυρκαγιές υπήρξαν φόβοι ότι ενδέχεται να βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και γενίκευσης των καταστροφών στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της χώρας και υπουργούς και τους είπε ότι αν επεκταθούν οι εμπρησμοί κτιρίων στην Αθήνα και κινδυνέψει να οδηγηθεί η χώρα στο χάος, η μόνη λύση θα ήταν η παρέμβαση του στρατού, αφού κρίθηκε ότι η Αστυνομία δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς ότι η ενεργοποίηση του «σχεδίου Δευκαλίων» προβλέπει την παρέμβαση του στρατού με μηχανοκίνητες δυνάμεις ελαφρού οπλισμού, που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά εμποδίζοντας την γενίκευση των βανδαλισμών.
Λέγεται ότι ο υπουργός Άμυνας εκείνο το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Λέγεται ακόμη ότι πολλοί συνομιλητές του υπουργού Άμυνας, συμμερίστηκαν τις ανησυχίες του.
Βεβαίως η παρέμβαση του στρατού θα δημιουργούσε μια σειρά από πολιτικά ζητήματα τόσο στο εσωτερικό τόσο στο εξωτερικό ενισχύοντας τις φήμες ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος ενός εμφυλίου πολέμου και δίνοντας επιχειρήματα στην Αριστερά για αυταρχικές λύσεις και εκτροπές, η οποία με την ρητορική της εκείνο το βράδυ, εντός και εκτός της βουλής έδειχνε να θέλει να οδηγήσει τις εξελίξεις στα άκρα.
Παρόλα αυτά οι υπουργοί έκριναν ότι «συμβολική ζημιά» που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν μικρότερη από το να καεί η Αθήνα στην περίπτωση που βρισκόταν σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Και οι υπουργοί, ένιωσαν ανακούφιση όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βεβαιώθηκαν ότι τα επεισόδια ήταν υπό έλεγχο και άρα δεν θα χρειαζόταν η παρέμβαση του στρατού…”
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: «…Το να επιδιώκεις την εξουσία για να έχεις ασφάλεια και γαλήνη, είναι σαν να σκαρφαλώνεις στο ηφαίστειο για να κρυφτείς από τη θύελλα». (Πετράρχης, Ιταλός ουμανιστής)
Υ.Γ. Τι προβλέπει η Συνθήκη της Ρώμης για το πότε μια χώρα βγαίνει από την Ευρωζώνη;
ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
Comments
αν "λόγος" σημαίνει μύθος... Τότε "παρά το μύθο", κοντά στο λόγο, υπάρχει πάντα το παραμύθι...Το θέμα είναι πωςι ενώ αρκετοί γνωρίζουμε και ακόμη περισσότεροι σήμερα αντιλαμβάνονται , γιατί επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα μοιραία λάθη μας; Και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να αποβάλλουμε για πάντα ορισμένους από τη ζωή μας;
RSS feed for comments to this post