*Τρία χρόνια παράταση εξόφλησης και διακοπή του πρώτου δανείου.
*Σε Αγγλικό Δίκαιο ανταλλάσσεται το χρέος (!)
Του Νίκου Κωτσικόπουλου
ΔΕΝΟΥΝ απολύτως την χώρα με περίπλοκα νομικά και οικονομικά κείμενα και τρομακτικές συνέπειες που μεταφέρουν το χρέος σε ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, οι συμβάσεις που καλούνται να ψηφίσουν Κυριακάτικα οι Έλληνες βουλευτές
-χωρίς καν να ξέρουν ακριβή ποσά που δεν αναγράφονται, ούτε και τους ακριβείς όρους σε ένα τεράστιο όγκο εγγράφων.
Η σύμβαση έχει πρόθεση να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ την επιστροφή της Ελλάδας σε δικό της νόμισμα, ώστε να διασφαλίσει και να υποχρεωθεί να εξοφλήσει τους δανειστές σε ξένο νόμισμα, αλλά ταυτόχρονα, να χρωστά στο διηνεκές, έχοντας χάσει ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ τον έλεγχο του χρέους και της ανεξαρτησίας της έναντι των δανειστών.
Πρόκειται για έγγραφα παράδοσης της χώρας και οι βουλευτές καλούνται να τα υπογράψουν για να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ οι τοκογλύφοι, ραντιέρηδες και ομολογιούχοι.
Επιβεβαιώνεται πλήρως ότι πρόκειται για ανταλλαγή χρέους, (σε Αγγλικό Δίκαιο, όπως αναφέρεται αλλού). Το λέει ευθέως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε απόσπασμα που θα παραθέσουμε, όπου φαίνεται ότι η Βουλή καλείται να ψηφίσει ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ χωρίς να γνωρίζει νούμερα, που δεν υπάρχουν.
Γιατί; Καταρχήν επειδή δεν γνωρίζουμε την συμμετοχή στη ανταλλαγή χρέους PSI, όπως εξαρχής την αποκαλούσαμε από εδώ αφού δεν πρόκειται για πραγματικό κούρεμα. Αλλά και επειδή δεν έχουν οριστικοποιηθεί όροι της σύμβασης και αιτημάτων μας στους δανειστές.
Στο απόσπασμα που παραθέτουμε επιβεβαιώνεται ακόμα, ότι έχουμε ζητήσει τριετή παράταση – επιμήκυνση εξόφλησης 3 ετών ως περιόδου χάριτος καθώς και να ακυρωθεί το υπόλοιπο δάνειο του πρώτου προγράμματος των 110 δις ευρώ, από το οποίο δανειστήκαμε μέχρι στιγμής 73,5 δις ευρώ, μέσω ΕΕ και ΔΝΤ (από το ΔΝΤ με την διαδικασία Stand By Arrangement).
Έτσι έχοντας πάρει εγγύηση από την ΕΕ ότι θα μας δανείσει, ζητάμε τώρα και από το ΔΝΤ και τη Λαγκάρντ να μας δώσει 3ετή περίοδο χάριτος και να μας βάλει σε άλλη κατηγορία δανεισμού με άλλους όρους, επιτόκια κλπ.
Επίσης συμφωνούμε να δημιουργηθεί ταμείο, το οποίο θα εμείς θα χρηματοδοτήσουμε με δανεικά τους και με σωρηδόν ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου, ώστε τα κεφάλαια αυτά να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους. Μάλιστα θα κρατούν αυτοί τα κεφάλαια και θα πληρώνουν τους δανειστές, αφού κάνουμε πρώτα ότι ζητούν. Και τα κεφάλαια και οι εγγυήσεις που θα παρακρατούν θα είναι μεγαλύτερα του χρέους μας ως εγγύηση..
Γενικά, αν περάσει αυτό, (και μόνον οι πολίτες μπορούν να το αποτρέψουν και όχι η ψοφοδεής πλειοψηφία της παρούσας Βουλής), η χώρα επωλήθη, μην έχετε αμφιβολία.
Υπάρχουν διατάξεις που αναφέρουν ότι ακόμα και να θεωρηθεί διάταξη της σύμβασης άκυρη ή παράνομη, δεν επηρεάζονται οι άλλες ή το γενικό πνεύμα του συνόλου της σύμβασης!!!
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα, του αιτήματος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου, όπως και του κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου, προς το ΔΝΤ.
"Για τη στήριξη του φιλόδοξου πολυετούς προγράμματός μας, ζητάμε μια [τριετή] διευθέτηση στο πλαίσιο της Διευρυμένης Διευθέτησης Πιστωτικής Διευκόλυνσης (ΔΔΠΔ) (Extended Fund Facility (EFF)) (ύψους ΕΤΔ (SDR) [xx] δισεκατομμυρίων ([x,xxx] τοις εκατό του μεριδίου, € [xx] δισεκατομμύρια).
Ζητάμε την ακύρωση της υφιστάμενης ΔΧΑΕ (SBA). Έχουμε στείλει μια παράλληλη αίτηση για χρηματοπιστωτική βοήθεια στα Κράτη Μέλη της ευρωζώνης συνολικού ύψους €[ΧΧ] δισεκατομμυρίων.
Τα Κράτη Μέλη της ευρωζώνης έχουν δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση για τη στήριξη της εφαρμογής του προγράμματός μας για όσο διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η διαρκής εφαρμογή του προγράμματος σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωσης του χρέους, θα θέσει το δημόσιο χρέος σε καθοδική τροχιά. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ξεκινήσει μια ανταλλαγή χρέους με στόχο να συμφωνήσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους μας. Θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία την ανταλλαγή χρέους, όπως περιγράφεται στο επισυναπτόμενο ΜΟΧΠ, [πριν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εξέταση της ΠΠΔ]."