NewsTrap

Το μακελειό, κ. Λοβέρδο, ήδη άρχισε!

E-mail Εκτύπωση PDF
1crolover

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Κουκούλωμα. Αυτό επιχειρούν να κάνουν με την υπόθεση του ελλείμματος, όπου ο εισαγγελέας είδε το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κάποτε – πόσο μακρινή, θλιβερή ανάμνηση φαντάζει αυτό το, τόσο κοντινό, «κάποτε» - ήταν πρωθυπουργός της ατυχούς χώρας. Σήμερα, ο τρίτος γόνος της πρωθυπουργικής δυναστείας, βρίσκεται για... χαλάρωση, στη μαγευτική Κόστα – Ρίκα – λες και ... χρειαζόταν ξεκούραση μετά την ολική καταστροφή που επέφερε.

Ο αδελφός του έχει «βολευτεί» στο νοίκι – ένα νοίκι, ύψους ... 6 χιλιάδων ευρώ το μήνα και κυκλοφορεί με ακριβά αυτοκίνητα. Η «μαμά» Μαργαρίτα, χωρίς να έχει... μαδηθεί από τον καιρό, επαναπαύεται στις δάφνες της, που κατάφερε να είναι συνεπής, στην γονιδιακή απαίτηση της πρωθυπουγοποίησης του μεγάλου... γιού των.. .Κάρινγκτον.

Και παραπλεύρως, ακούγονται πολλά για κάτι εταιρείες, κάτι μεγάλα «πονταρίσματα» του άλλου υιού σε κάτι κερδοσκοπικά λόμπι. Όλα αυτά την ώρα που ένας άστεγος ξαπλωμένος σα σωρός ανερμάτιστος, στην είσοδο του υπογείου της Ομόνοιας αρκεί για να εξευτελίσει, όλον τον μηχανισμό του μνημονίου και τους εμπνευστές του, μονάχος του, έχοντας σαν όπλο τη θωριά του.

Λίγο πιο κάτω, πλημμυρίζει την Πανεπιστημίου μια ομάδα ανέργων- που πέρσι είχαν δουλειά. Φέτος δεν έχουν. Σε ένα σχολείο του κέντρου της Αθήνας, αυτής της διαμαντόπετρας του ποιητή, ζωντανεύουν ξανά τα συσσίτια για τα υποσιτιζόμενα παιδιά. Σκηνές κατοχής. Και μια ματιά προς την Βουλή, «νεκρή» κι απονευρωμένη, με λίγες μόνο φωνές να βγάζουν ήχο αγωνίας κι αντίστασης. Και αναρωτιέσαι... Τόσοι λίγοι Έλληνες; Και απορείς: Είναι δυνατόν, αυτοί οι μύστες της χλιδής, να χουν την έγνοια του άνεργου, του άστεγου, του εξαθλιωμένου που έχουν μετατρέψει οι ίδιοι σε μη πολίτη;

Είναι δυνατόν, ο μυστακοφόρος υιός Κάρινγκτον, να ξέρει τι είναι κοινωνική αλληλεγγύη καθώς χαλαρώνει στη Κόστα – Ρίκα, γνωστή και ως «Χώρα των CDS»; Για αυτό ελάτε να πιαστούμε χέρι – χέρι, η κοινωνία, να πάρουμε τις τύχες μας στη δική μας πλάτη. Γιατί αυτή, η ανθρώπινη ασπίδα, θα καλύπτει τη χώρα και τους πολίτες, μα δεν θα κουκουλώνει κανέναν από τους υπευθύνους του μακελειού – που ήδη εξελίσσεται, κ. Λοβέρδε...

Προσθέστε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Hotel Dolphin St. Georgio - Antiparos

11dgaeg

Κάντε τις κρατήσεις σας μέσω της εφημερίδας μας και θα έχετε ΕΚΠΤΩΣΗ  10% στην τιμή.

Share/Save/Bookmark