NEWSTRAP.GR

Ο Ροκφέλερ …χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου

E-mail Εκτύπωση PDF

andreasΕπιμέλεια: Ο «Πεφωτισμένος»

 

-Ένα έγγραφο - ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ απ` τον Ροκφέλερ, το 1974…

-Τι να εννοούσε, άραγε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν έλεγε “στον γιό μου Γιώργο, αφήνω τ` όνομά μου”;

Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο παλιός πολιτικός κόσμος – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – έσβησε κι ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμιά σχέση με τους παλιούς άρχοντες κι «ευπατρίδες» της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα – εκτός κι εντός Ελλάδος – είχαν εργαστεί από παλιά, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται άμεσα με την πραγματική της όψη. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατο παράδειγμα, τα όσα αποκαλύφθηκαν με το τελευταίο βιβλίο του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ Καραμανλή και του απριλιανού στρατιωτικού καθεστώτος. Είναι βέβαιο, ότι άν υπάρξει μια σχολαστική έρευνα προς διαφόρους πολιτικούς χώρους της μεταπολιτευτικής εποχής, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Δεν είναι τυχαία η απογοήτευση και η απαξίωση του λαού προς τους σημερινούς πολιτικούς. Μόνο, που οι πολίτες δεν σκέπτονται ή δεν έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν τα βαθύτερα αίτια. Αυτό, κανονικά είναι καθήκον των ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς η πλειονότητά τους κινείται μέσα στο «Σύστημα», που άλλοι έχουν χαράξει κι επομένως δεν επιτελούν την αποστολήν τους. Οι αμετανόητοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, έχουν μουδιάσει με την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος. Απ` τη Μεταπολίτευση, γοητεύθηκαν απ` την άκρατη δημαγωγία αυτού του πολιτικού φορέα και συμπορεύθηκαν με το λαϊκισμό που καθιέρωσε.

Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, είχε αναφερθεί στο λαό, τον:

«πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον»…

Υπήρξε προφητικός ο στίχος του.

Ποιος κάθισε να ερευνήσει ή έστω να προβληματιστεί, τι ακριβώς ήταν το ΠΑΣΟΚ, απ` την στιγμή της παρουσίας του στην πολιτική σκακιέρα;

Ο ιδρυτής του, πολλά υποσχόμενος, ήρθε απ` την Αμερική, με πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή… Σε σύντομο χρόνο, πέτυχε να διαλύσει το κόμμα του πατέρα του κι υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος για την επέμβαση του Στρατού. Παρουσιάζονταν, σαν ο εκφραστής του αντιαμερικανικού κινήματος στην Ελλάδα, υπερακοντίζοντας ακόμα και την Αριστερά, που αφελώς - ως συνήθως - νόμισε ότι είχε βρει τον… «άνθρωπό της» κι έτσι έγινε στην ουσία, όργανο των σχεδίων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά την επέμβαση του Στρατού, οι πολιτικοί συνελήφθησαν. Η Αμερικανική κυβέρνηση – με την εδώ αμερικανική πρεσβεία – για τον μόνο που ενδιαφέρθηκε, ήταν ο ηγέτης του… «αντιαμερικανικού κινήματος»! Ο Πρεσβευτής Τάλμποτ, αξίωσε απ` το στρατιωτικό καθεστώς, να μη θιγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου και να του δοθεί διαβατήριο, προκειμένου να φύγει στο εξωτερικό. Κι’ αυτό ακριβώς έγινε! Μετά τη Μεταπολίτευση, ο «κυνηγημένος κι εξόριστος» Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύει κόμμα. Αλλά για τη δημιουργία πολιτικού φορέως, απαιτούνται τεράστια έξοδα, τα οποία δεν συγκεντρώνονται – φυσικά – με εράνους. Που βρέθηκαν λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ;

Ο συγγραφέας ιστορικών έργων Κων/νος Μπαρμπής, στο βιβλίο του: «Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται» (εκδόσεις Νέα Θέσις), δημοσιεύει φωτοτυπία επισήμου εγγράφου του «Αμερικανικού Γραφείου Στρατιωτικής Συνεργασίας» και με στοιχεία αναγνώρισης «Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29», όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει θέσει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σ` «οδηγίες» που δίδονται απ’ εκείνους που θα τον χρηματοδοτούσαν μ` απίστευτη γενναιοδωρία, κι… εναντίον των οποίων, υποτίθεται ότι θα στρεφόταν…

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 κι εφόσον αποδέχθηκε τις «οδηγίες», προβλέπονταν καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ) ποσού 100.000.000 δολαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του… «σοσιαλιστικού κινήματος» στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, ποιες κινήσεις μπορούσε να κάνει, ποια στάση θα τηρούσε σε συγκεκριμένα θέματα και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε.
Απ` τους «κανόνες», που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέπονταν μόνον «φραστικές παρεκκλίσεις».

Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος που αναφέρει, ότι: «Προς ικανοποίησιν των ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων, θα επιτραπεί αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ. Κι’ ακόμη, “επιτρέπονται φραστικές “συγκρούσεις” με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως (ανοιχτός) πόλεμος…»!

Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Τόνιζαν στον αρχηγό του «σοσιαλιστικού κινήματος», ότι επιβάλλονταν «η ελαχιστοποίηση της δύναμης του ΚΚΕ». Η μείωση αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το όριο, που συμφωνήθηκε «με τους συναδέλφους της K.G.B.»!

Έδινε επίσης εντολή η αμερικανική υπηρεσία, τονίζοντας ότι: «Η κυβέρνησις Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα της Κύπρου, με αντίδωρον την μη ύπαρξιν προβλημάτων με την Τουρκίαν…».

Αυτές κι άλλες εντολές έδιναν οι Αμερικάνοι στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φτιάξει ισχυρό «σοσιαλιστικό κόμμα, με δολάρια των Ροκφέλερ». Αυτά τα έχει δημοσιεύσει ο κ. Μπαρμπής στο βιβλίο του, μαζί με φωτοτυπία του δεσμευτικού εγγράφου και ποτέ, μα ποτέ, δεν διαψεύστηκαν.

Με τα ανωτέρω βγαίνει το λογικό συμπέρασμα, ότι ο γιός του Ανδρέα και τ. πρωθυπουργός, λειτουργούσε κάτω απ` τους ίδιους ή αντίστοιχους δεσμευτικούς κανόνες. Κι’ αυτό, λέει πολλά… Ίσως η Αμερικανίδα μητέρα του τ. πρωθυπουργού, η κα Μάργκαρετ Τσαντ, να γνωρίζει περισσότερα. Εμείς προτείνουμε στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ένα νέο σύνθημα: «Ροκφέλερ ζεις, εσύ μας οδηγείς…»!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν αλήθεια είναι πραγματικό το έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται το παραπάνω κείμενο… Δεν πρέπει, ωστόσο, ν` απέχει πολύ απ` την πραγματικότητα. Ούτε φυσικά η παραπάνω ιστοσελίδα, είναι απ` αυτές που κάνουν το άσπρο-μαύρο, κατά παραγγελία μασονικών στοών κι υπηρεσιών.

Φυσικά στο τσουνάμι προπαγάνδας κι αθλιότητας των πληρωμένων κονδυλοφόρων… εκατοντάδες αυθεντίες του είδους, κ.λ.π., απαντούν καθημερινά μ` επιστολές που λένε την αλήθεια, που οι ίδιοι γνωρίζουν… μόνο που ο ελεγχόμενος τύπος δεν τις δημοσιεύει ποτέ. Η επιστημονική απάντηση οπωσδήποτε δε φτάνει στον κοσμάκη, ενώ αντίθετα η γεμάτη ψεύδη προπαγάνδα έχει εξασφαλισμένη θέση, σ` όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια.

Να γιατί τα ΜΜΕ και κάποιοι «πονηροί», προπαγανδίζουν συνεχώς περί «όλα αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας», δίνοντας ένα άρωμα ειρωνείας, ούτως ώστε να πεισθεί ο κόσμος, ότι αυτά είναι φαντασίες ή φανταστικές συνωμοσίες.

Είναι, άλλωστε, γνωστή η φράση: « ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ»

Πηγή Άρθρου: Γεώργιος Α. Λεονταρίτης (elkosmos.gr)

 

Add comment


Security code
Refresh