NEWSTRAP.GR

Συνάντηση Αντιπροσωπείας Α.Κί.Σ. µε τον Πρόεδρο του ΜΤΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

akis

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΜΤΣ, Υποστράτηγο ε.α., Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο, είχαν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραµµατέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.).

Οι εκπρόσωποι της Α.Κί.Σ ζήτησαν την εν λόγω συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΜΤΣ σε μια προσπάθεια έκφρασης της έντονης ανησυχίας και των εν αποστρατεία στελεχών του Στρατού Ξηράς, για τη σηµερινή
κατάσταση αλλά και το µέλλον του Ταµείου.

Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ εξήγησε ότι για τη διόγκωση του χρέους του Ταµείου προς τον ΕΚΟΕΜΣ, ευθύνη φέρουν οι προηγούµενες διοικήσεις του Ταµείου και του
ΕΚΟΕΜΣ και ενηµέρωσε τους εκπροσώπους της Κίνησης για τα παρακάτω:

α.
Μέρισµα ΜΤΣ Β΄ τριµήνου 2012: Αυτό θα καταβληθεί κανονικά το πρώτο
δεκαήµερο του Ιουλίου.

β.
Απόδοση οφειλοµένων από το ΜΤΣ προς ΕΚΟΕΜΣ: Προσφάτως το ΜΤΣ
κατέβαλε 7 εκατοµ. € εκ του χρέους των 37 εκατοµ. €. Εκτιµάται ότι µέχρι το τέλος του 2012, θα καταβληθούν άλλα 4 εκατοµ. €, µε την προϋπόθεση ότι θα εφαρµοσθεί η νοµοθετική ρύθµιση για την τακτοποίηση του χρέους του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονοµικών.

γ.
Πληρωµή ΒΟΕΑ: Εντός του Μαΐου θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις, που υπεβλήθησαν τον ∆εκ 2008.

δ.
Έσοδα: Με την εφαρµογή της κράτησης 1% στους νέους ασφαλισµένους του
Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκτιµάται ότι οι πόροι του Ταµείου θα αυξηθούν κατά 17 εκατοµ. € περίπου.

ε.
∆ιοικητικός και Οικονοµικός Έλεγχος: Κατόπιν εντολής του ΥΕΘΑ, διενερ-
γείται έλεγχος των πεπραγµένων των ∆Σ του ΜΤΣ, της περιόδου 1988-2012, από µικτό κλιµάκιο του Σώµατος Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, ο οποίος αναµένεται να ολοκληρωθεί µέχρι τα µέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αντιπροσωπεία της Α.Κί.Σ., εξήγεί ότι ενηµέρωσε τον Πρόεδρο του ΜΤΣ: "κατόπιν της αόριστης και µη εµπεριστατωµένης απάντησής του, προς το εξώδικο που του είχαµε αποστείλει
την 08 Μαρ 12 για το ζήτηµα του χρέους του Ταµείου προς τον ΕΚΟΕΜΣ". Αναφέρει, μάλιστα, ότι θα προχωρήσει σε "περαιτέρω ενέργειες για τη διαφύλαξη των δικαιωµάτων των µερισµατούχων".

Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ αποδέχθηκε την πρόταση της Α.Κί.Σ., για άµεση πρόσκληση των εκπροσώπων όλων των διεκδικητικών φορέων των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, συµπεριλαµβανοµένης και της ΕΑΑΣ, µε σκοπό την ευρύτερη και πληρέστερη ενηµέρωσή τους, επί όλων των θεµάτων αρµοδιότητός του.

Add comment


Security code
Refresh