NEWSTRAP.GR

Κάμερον: Μακρύς ο δρόμος της κρίσης

E-mail Εκτύπωση PDF

cameronΗ διπλή ύφεση στην οποία βυθίζεται η Βρετανία δημιουργεί τριγμούς εντός κι εκτός χώρας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη «δεν είναι ούτε στα μισά της διαδρομής», ανάβοντας φωτιές στους «κόλπους» της ΕΕ. 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την άποψη, δε, ότι το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει, καθώς χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία δίνουν αγώνα για να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό πρόγραμμα της λιτότητας που τους έχει επιβληθεί.

Με την Ισπανία να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω υποβάθμισης από τη Moody's, ύφεσης και κοινωνικών αντιδράσεων στα μέτρα λιτότητας, καθώς και τη Γαλλία να αντιμετωπίζει προειδοποιήσεις για υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης σε περίπτωση εκλογής του Φρ.Ολάντ, οι δηλώσεις Κάμερον ήταν επόμενο να προκαλέσουν.

Οι παρατηρήσεις του Ντ.Κάμερον «δεν βοηθούν» και «δεν συμφωνούμε μαζί του» ήταν η απάντηση των κύκλων της Κομισιόν. 

«Με την βρετανική οικονομία να συρρικνώνεται το τελευταίο τρίμηνο, ο κ. Κάμερον καλύτερα να στρέψει την προσοχή του στα του οίκου του» σχολίασε εκπρόσωπος του υποψηφίου των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ.

«Όλοι οι ηγέτες, εντός κι εκτός Ευρωζώνης, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην προκαλούν αναταράξεις στις αγορές, με υποθέσεις για ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα. Αρκετά προβλήματα έχουμε» τόνισε γερμανική κυβερνητική πηγή και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι είμαστε πιο αισιόδοξοι από εκείνον».


in.gr

Add comment


Security code
Refresh