NEWSTRAP.GR

Ο Φρανσουά, ο Νικολά και η άκρα Δεξιά στην ζωή τους!

E-mail Εκτύπωση PDF

oland-sarkozy-xamogeloΕπιμέλεια: Μαρία Χάλαρη

*Στην Γαλλία, πριν τον δεύτερο γύρο εκλογών, είναι όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, είναι!

Κάθετα αρνητικός φαίνεται να είναι ο Νικολά Σαρκοζί σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με την Μαρίν Λεπέν, ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας παρουσιάστηκε στο Radio France καυστικός ως προς το 18% που συγκέντρωσε η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου».

«Το 18% που ψήφισε τη Μαρίν Λεπέν δεν της ανήκει, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε αυτούς», είπε, τονίζοντας πως η φωνή αυτού του κοινού θα πρέπει να εισακουστεί.

Στην αντίπερα όχθη, ο Φρανσουά Ολάντ – ο πλέον νικητής του πρώτου γύρου με 28,6%- είναι πιο διαλλακτικός, αν και σοσιαλιστής, σε μια συμφωνία με την Λεπέν σε περίπτωση ανάγκης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο δίκτυο France 2, αποκάλυψε πως εντός της "Ένωσης για ένα Λαικό Κίνημα" (UMP)  της Γαλλίας υπάρχουν διαφωνίες για την στάση που θα πρέπει να τηρηθεί σε περίπτωση αναμέτρησης με το «Εθνικό Μέτωπο».

Για να αποδείξει, μάλιστα, πως είναι σε θέση να δώσει χώρο στην άκρα Δεξιά, γύρισε πίσω στο 2002. Τότε που στάθηκε στο πλευρό του κεντροδεξιού Ζακ Σιράκ, κλείνοντας τον δρόμο για τις προεδρικές εκλογές στον Λεπέν.

Με διπλωματία ο Ολάντ υπενθύμισε σχετικά: «Κάλεσα σε ψήφο υπέρ του Σιράκ. Δεν είπα κατά τις άκρας Δεξιάς».

Του τ' έστιν για τον σοσιαλιστή... κάλλιο ηγεσία και στο χέρι, παρά ιδεολογία και καρτέρι!

Add comment


Security code
Refresh