NEWSTRAP.GR

Παρελαύνοντας...με τους λύκους!

E-mail Εκτύπωση PDF

Ρεπορτάζ: Έρρικα Ρούσσου83D1DA1A6164B3BAC162699B2EA4476B

Μέτρα ασφαλείας, δρακόντεια. Σιδερένια κιγκλιδώματα. Διμοιρίες ΜΑΤ. Ένα Σύνταγμα αποκλεισμένο. Η Αστυνομία προχωρά σε 23 προσαγωγές. Μέσα σε όλα αυτά, η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, ολοκληρώνεται. Μια Ελλάδα που γιορτάζει την απελευθέρωσή της, μπροστά σε εκείνους που την υποδούλωσαν.

Ένα Σύνταγμα-φρούριο, μια παρέλαση από ΜΑΤ και...λίγους μαθητές. Αλήθεια, έτσι γιορτάζεται η ελευθερία;

Λίγο πριν από τις 11:00, και μικροένταση εντοπίζεται έξω από το Παλλάς. Αριστεριστές και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ προσπαθούννα περάσουν από τον αστυνομικό φραγμό από την οδό Βουκουρεστίου προς την οδό Πανεπιστημίου. Τα ΜΑΤ θα είναι εκεί. Καθηγητές και δάσκαλοι πραγματοποιούν πορεία από την οδό Σταδίου. Εμποδίζονται όμως, από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η μαθητική παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 11:00, εν μέσω χειροκροτημάτων, αλλά και συνθημάτων κατά του ΔΝΤ, της τρόικας και των μέτρων της κυβέρνησης. Παιδιά να παρελαύνουν υμνώντας ένα έθνος που τα πούλησε.

Τα παιδιά δε θα γυρίσουν το κεφάλι στους επίσημους. Ο Υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, δε θα καταφέρει ούτε σήμερα να τους κοιτάξει κατά πρόσωπο. Όχι γιατί δε θέλει αλλά γιατί εκείνα αποφάσισαν να μην του το επιτρέψουν.

Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου από τις δύο πλευρές του δρόμου σηκώθηκαν κάποια πανό, καθώς και μια μεγάλη ελληνική σημαία, όπου αναγραφόταν  με κόκκινα γράμματα το σύνθημα: «Δεν πωλείται».

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη στρατιωτική παρέλαση. Παρέλαση σε μια Ελλάδα που δεν μπορεί να γιορτάσει την κερδισμένη ελευθερία της.
Παρέλαση με το κεφάλι ψηλά κι όλο το σώμα σκυφτό από ταπείνωση, υποδούλωση και εξευτελισμό.


Add comment


Security code
Refresh